نماینده مردم خرمآباد و چگنی در مجلس بر ضرورت افزایش بودجه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال ۱۴۰۱ به ویژه در دانشگاههای استانهای کمبرخوردار تأکید کردند.
به گزارش گروه استانهای موج خبر، در دیدار نماینده مردم خرمآباد و چگنی با سرپرست دانشگاه لرستان دو طرف بر ضرورت افزایش بودجه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال ۱۴۰۱ بر اساس ماموریت مهم این وزارت و تلاش مجلس شورای اسلامی (نمایندگان) برای افزایش بودجه دانشگاه لرستان (با تأکید بر توجه هر چه بیشتر به دانشگاههای استانهای کمبرخوردار) تأکید کردند.
مرتضی محمودوند، نماینده خرمآباد و چگنی و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در این نشست اعلام آمادگی کرد که تلاشهای خود را برای ارتقای بودجهی دانشگاه لرستان به عنوان دانشگاه مادر استان، مضاعف کند.
وی با اعلام اینکه نظری، یک نیروی انقلابی، دلسوز و توانمند است گفت: ما این آمادگی را داریم که در حوزه اختیارات مجلس، براساس تحلیلهای دقیق آماری، مطالبهگری کنیم که بودجه دانشگاه لرستان، برای سال ۱۴۰۱ افزایش پیدا کند.
محمدوند افزود: ما باید با رویکرد مقایسه بودجههای دانشگاههای استان لرستان با دانشگاههای استانهای همجوار بر اساس آمارهای دقیق، تلاش کنیم در سطح کلان و نظام بودجهریزی، موضوع زیرساختهای دانشگاهی استان لرستان، گسترش و ارتقاء پیدا کنند.
علی نظری، سرپرست دانشگاه لرستان و رئیس سازمان بسیج اساتید استان لرستان نیز در این دیدار گفت: دانشگاه لرستان به عنوان دانشگاه مادر و دانشگاه معین استان لرستان دارای ظرفیتهای مختلف و متنوعی در جهت کمک به پیشرفت استان لرستان است.
وی افزود: در زمینه ارتباط دانشگاه با جامعه این ضعف جدی وجود دارد که بخشهایی از جامعه که دارای مسائل و مشکلات هستند به اندازه کافی حاضر نیستند از دانشگاه بخواهند که به عنوان یک طبیب، راهکار ارائه دهد و از طرف دیگر هم دانشگاه باید خودش را بیشتر از گذشته در این زمینه، توانمند کند.
نظری اظهار داشت: از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، تقاضا داریم با اصلاح برخی قوانین این بستر را فراهم کنند که بخش دولتی و بخش غیردولتی، علاج مشکلات و مسائل خود را از دانشگاه بخواهند.
سرپرست دانشگاه لرستان گفت: این موضوع که بودجههای پژوهشی هر سازمانی در اختیار خود آن سازمان قرار میگیرد به نظر میرسد بهتر است اصلاح شود و بودجههای پژوهشی و تحقیقات کاربردی سازمانها و ادارات در مسیر رفع مشکلات در اختیار نظام دانشگاهی قرار بگیرد و سازمانها و ادارات و نهادها، برای کسب دانش در جهت رفع مشکلات از دانشگاهها، راهکارهای علمی بخواهند و نظام دانشگاهی به عنوان مرکز اصلی و مرجع تحقیق و پژوهشهای کاربردی باشد.
وی تاکید کرد: ما این توقع را از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی به ویژه نمایندگان محترم استان لرستان داریم که در جهت افزایش بودجههای لازم برای ارتقای زیرساختهای متعدد نظام آموزش عالی استان لرستان، تلاشهای خود را مضاعف کنند. دانشگاههای استانهای کمتربرخوردار در این زمینه نیازمند نگاه ویژهی مجلس شورای اسلامی هستند.
نظری اظهار داشت: برای اینکه بین نظام آموزش عالی و بخشهای مختلف صنعت، کشاورزی، گردشگری، اجرایی و … ارتباط مستمر و متداوم وجود داشته باشد هم نیازمند اصلاح برخی قوانین توسط مجلس شورای اسلامی و هم نیازمند برخی اقدامات فرهنگی و فرهنگسازی هستیم.