در حوزه تعامل صنعت با دانشگاه کمیته اجرایی در البرز تشکیل می‌شود

شناسه خبر : ۱۱۱۷۴۴ پنجشنبه ۷ مهر ۱۴۰۱ ساعت ۱۳:۱۶

دبیرکل اتاق بازرگانی البرز بر ضرورت شکل‌گیری کمیته اجرایی با حضور مسئولانی از این تشکل بخش خصوصی، دانشگاه علوم پزشکی و صنعتگران استان به منظور انجام کار کارشناسی در راستای تعامل صنعت و دانشگاه تاکید کرد.

سیدفراز جبلی دبیرکل اتاق بازرگانی البرز در جریان بازدید مسئولان دانشگاه علوم پزشکی البرز از نمایشگاه توانمندی‌های تولیدی و صنعتی اتاق بازرگانی استان در رابطه با فعالیت شورای ارتباط صنعت و دانشگاه بر اهمیت شکل‌گیری کمیته اجرایی با ساختاری مشخص و با حضور مسئولانی از اتاق بازرگانی، دانشگاه علوم پزشکی و صنعتگران استان به منظور انجام کار کارشناسی در راستای تعامل صنعت و دانشگاه تاکید کرد.

وی با بیان اینکه نزدیک به ۴ هزار واحد صنعتی در البرز وجود دارد که حدود یکهزار و ۵۰۰ مورد دارای کار عضویت اتاق بازرگانی البرز هستند، گفت: در این میان کارت عضویت ۶۰۰ تا ۷۰۰ واحد صنعتی البرزی نیز در خارج از استان صادر شده است.

دبیرکل اتاق بازرگانی البرز با بیان اینکه در سه سال اخیر توسط این مجموعه و با همکاری نهادهای مختلف مانند  برق، گمرک، صنعت و چندین سازمان و ارگان دیگر اطلاعات جامع‌تری از صنایع استان تهیه شده است، افزود: البرز استان صنعتی نخست کشور نیست، اما از لحاظ تعداد واحدهای تولیدی کوچک و متوسط که نقش مهمی در اقتصاد کشور و کاهش نرخ بیکاری دارند، استانی استراتژیک است.

وی توضیح داد: در راستای برنامه‌های تعاملی شورای ارتباط صنعت و دانشگاه ضمن مشخص شدن اهداف با تمرکز بر چند رشته صنعتی خاص و نیاز‌سنجی آن‌ها می‌توانیم به خروجی مثبت دست پیدا کنیم.

راضیه لطفی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی البرز نیز در این نشست بیان کرد: این دانشگاه به دنبال آن است که با کمک سازمان‌ها و نهادهایی مانند اتاق بازرگانی و شرکت شهرک‌های صنعتی استان از توان علمی اساتید و اعضای هیات علمی و مراکز تحقیقاتی و فناوری مختلف این دانشگاه  برای رفع نیاز صنایع استفاده کند؛ زیرا در حال حاضر ارتباط صنعت البرز با سایر دانشگاه‌ها از علوم پزشکی استان بیشتر است.

ضرورت تشکیل کارگروه های تخصصی با همکاری علوم پزشکی و اتاق بازرگانی البرز برای شناسایی نیاز صنایع در حوره‌های دارویی و غذایی 

وی با اشاره به ضرورت آشنایی بخش تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی البرز با صنایع استان ادامه داد: فرصت‌های آموزشی و مشاوره‌ای اتاق بازرگانی البرز می‌تواند به دانشگاه علوم پزشکی در ارتباط با ورود به صنایع و رفع نیازهای تحقیقاتی و فناورانه این حوزه کمک کند.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی البرز ادامه داد: برنامه‌ریزی برای پیاده‌سازی یکسری برنامه‌های مشترک با صنایع استان از طریق اتاق بازرگانی البرز از اهداف این مجموعه در قالب تعامل صنعت با دانشگاه است.

وی عنوان کرد: دانشگاه علوم پزشکی البرز به دنبال شناسایی نیاز صنایع در بخش‌های مختلف تولیدی است، یک راهکار مهم در این رابطه تشکیل کارگروه‌های تخصصی صنایع مختلف مانند دارویی، آرایشی، بهداشتی، غذایی و تجهیزات پزشکی و برقراری تعامل میان اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی با صاحبان این صنایع است.

لطفی افزود: حدود یکسال است که وزارت بهداشت بر این نکته تاکید دارد که پایان‌نامه‌های دانشجویی زیر مجموعه دانشگاه‌های علوم پزشکی بر اساس نیاز‌سنجی‌ها در بخش‌های مختلف تولیدی از جمله صنایع آرایشی و بهداشتی، غذایی و دارویی تهیه شود.

تامین مواد اولیه صنایع دارویی و آرایشی-بهداشتی البرز به منظور رفع نیازهای وارداتی مدنظر است

در ادامه این نشست نفیسه خسروی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی البرز با بیان اینکه در نقاط مختلف دنیا توسعه دانشگاه‌های نسل چهارم مدنظر است، گفت: در ایران اما اکنون بر توسعه دانشگاه‌های نسل سوم تمرکز شده است و باید ارتباطات میان صنعت و دانشگاه بیشتر شود تا در ادامه بتوانیم به سمت ایجاد مراکز آموزشی نسل چهارم حرکت کنیم.

وی افزود: در کنار وجود ایده‌های فناورانه متعدد در میان اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز برای معرفی به بازار کار صنایع، دانشجویان توانمندی در رشته‌های داروسازی، دندانپزشکی و یا بهداشت تحصیل می‌کنند که می‌توانند به عنوان مدیران و یا مسئولین فنی در کارخانه‌های مختلف مشغول به فعالیت شوند.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: تامین مواد اولیه صنایع دارویی و آرایشی-بهداشتی استان توسط اساتید و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی البرز می‌تواند به رفع نیاز وارداتی این شرکت ها و گروه‌های تولیدی در استان البرز کمک کند.

در بخش دیگری ناصر محمدی مشاور رئیس دانشگاه در ارتباط صنعت و دانشگاه علوم پزشکی البرز بیان کرد: در توسعه صنعتی استانی و ملی یکی از موقعیت‌های مهم استراتژیک و اثربخش اتاق‌های بازرگانی هستند.

وی با ذکر پیشنهاداتی برای بهتر شدن تعامل میان صنعت و دانشگاه گفت: در حاشیه برگزاری بازدید هیات‌های تجاری از توانمندی‌های تولیدی البرز برقراری ارتباط ویدئو کنفرانسی با صنایع کاربردی استان راهکار موثری برای معرفی ظرفیت‌های این بخش است، اتاق بازرگانی البرز در ایجاد چنین پتانسیلی می‌تواند نقش کلیدی ایفا کند.

ایده‌های استارتاپی گروه‌های مرتبط به پزشکی تا مرحله اجرایی شدن در کارخانه‌ها حمایت شود

مشاور رئیس دانشگاه در ارتباط صنعت و دانشگاه علوم پزشکی البرز ادامه داد: در قالب برگزاری نشست‌های B2B با شرکت‌های خارجی در حاشیه سفر هیات‌های تجاری به البرز نیز می‌تواند فرصت خوبی برای معرفی مواد اولیه تولیدی در صنایع مختلف استان باشد.

وی بر استفاده از ظرفیت دانشگاه علوم پزشکی البرز در ادامه بکارگیری ایده‌های فناورانه، هوش مصنوعی و یا طراحی پلتفرم‌های مورد نیاز برای معرفی هر چه بهتر صنایع البرز تاکید کرد.

محمدی در خصوص توان موجود در گروه‌های استارتاپی شاخه‌های مختلف پزشکی برای استفاده در بخش صنعت عنوان کرد: ایده‌های ارائه شده توسط این گروه‌های استارتاپی باید تا مرحله اجرایی شدن در کارخانه‌های تولیدی استان حمایت شود.

وی توضیح داد: طی ۱۰ سال اخیر اتفاق بزرگی در صنعت دارو رقم خورد که این رخداد به خروج شرکت‌های بزرگ دارویی از فعالیت‌های آرندی و واگذاری آن به گروه‌های استارتاپی منجر شده است، در نقاط مختلف کشور از جمله البرز نیز دانشگاه علوم پزشکی و اتاق بازرگانی در تعامل با یکدیگر می‌توانند چنین ظرفیتی ایجاد کنند؛ زیرا از نظر توسعه فناوری و تجاری‌سازی در صنایع البرز قابلیت‌های زیادی وجود دارد.

در ادامه سیدمحمدباقر رضوی تقوی رئیس انجمن تخصصی همگن گوشت و فرآورده های گوشتی استان البرز نیز گفت: حدود ۵ سال قبل و بر اساس یکسری آمار مشخص شد که بیش از ۷۵۰ واحد تولیدی شاخص در بحث صنایع غذایی در این استان البرز فعالیت دارند که به یقین اکنون تعداد آنها بیشتر شده است، این تولیدکنندکان در زمینه‌های مختلف از جمله صنعت ماکارونی و شیرینی و شکلات فعالیت دارند.

محور پایان‌نامه‌های رشته‌های دانشگاهی گروه‌های پزشکی مرتبط به صنایع بر اساس نیاز این حوزه تعریف شود

وی با بیان اینکه بیش از ۶۵ درصد فرآورده‌های گوشتی کشور در البرز تولید می‌شود، افزود: در زمینه تولیدات کشاورزی البرز جایگاه خوبی در کشور دارد‌.

رئیس انجمن تخصصی همگن گوشت و فرآورده‌های گوشتی استان البرز عنوان کرد: اتاق بازرگانی با تشکیل کمیته‌های تخصصی می‌تواند نیاز صنایع را شناسایی کرده و در اختیار گروه‌های تحقیقاتی و علمی دانشگاهی قرار دهد.

وی ادامه داد: در راستای توسعه رابطه تعاملی میان صنعت و دانشگاه نیز پیشنهاد می‌شود که دانشجویان گروه‌های مختلف پزشکی مرتبط با صنعت، دوره‌های کارورزی خود را در این کارخانه‌ها طی کنند و یا پایان‌نامه‌های مقاطع مختلف تحصیلاتی دانشجویان این دانشگاه بر اساس نیازهای این حوزه تعریف و پیاده‌سازی شود، چنین اقداماتی می‌تواند به صورت پایلوت در البرز اجرایی شده و به دیگر نقاط کشور تعمیم داده شود.

رضوی در ادامه افزود: مسئولان فنی کارخانه‌ها نیز باید آموزش‌های لازم را فرا گیرند و بدانند چه نوع تعاملی با صنعت و دانشگاه داشته باشند.

رئیس انجمن تخصصی همگن گوشت و فرآورده‌های گوشتی استان البرز گفت: باید همایشی نیز به منظور تقویت حضور ایران در بازار حلال دنیا برگزار شود.