مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان البرز اعلام کرد: سیلاب ۱۸ خرداد ماه جاری بیش ار ۲۰۰ هزار مترمکعب رسوبات به داخل رودخانه کرج انتقال داده است که عملیات لایروبی آن ادامه دارد.
داود نجفیان روز سه شنبه در حاشیه بازدید خبرنگاران از سد و رودخانه کرج افزود: برای رسوب زدایی و ایمن سازی رودخانه کرج بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار ملی نیاز است.
وی ادامه داد: اکنون تیم های فنی و مهندسی با ماشین سنگین در حال پاکسازی و لایروبی رودخانه کرج از رسوبات هستند.
مدیرعانل شرکت آب منطقه ای البرز گفت: هر چند با تلاش مهندسان و گروه های فنی پس از چند روز خروجی سد کرج بازگشایی شد اما رسوب زدایی از رودخانه کرج تا حدودی زمانبر است.
نجفیان بیان کرد: در پی سیلاب ۱۸ خرداد ماه جاری تیم های فنی و مهندسی وزارت نیرو، شرکت آب منطقه ای البرز با کمک گروه های فنی و مهندسی ارتش، سپاه و شهرداری کرج بلافاصله وارد عمل شدند و ماشین آلات از مسیرهای صعب العبور به دهانه خروجی سد انتقال یافت.
وی افزود: از آنجا که سد کرج در تامین آب شرب تهران و البرز نقش موثری دارد، گروه های فنی و مهندسی با گشودن خروجی سد، مسیر را برای انتقال آب به تصفیه خانه های تهران و کرج هموار کردند.
وی با قدردانی از ساکنان حاشیه رودخانه کرج و نیروهای امداد فنی ارتش، سپاه، شهرداری کرج و وزارت نیرو گفت: برخی اهالی حاشیه این رودخانه اراضی خود را برای انتقال آب سد کرج در اختیار وزارت نیرو قرار دادند و حتی ماشین آلات شخصی را پای کار آوردند.
نجفیان بیان کرد: ارتفاع رسوب در بخشی از رودخانه کرج به بالای سه متر رسیده و این وضعیت مانعی برای انتقال آب به پایین دست به شمار می رود.
وی گفت: بیش از هفت کیلومتر از مسیر رودخانه کرج دارای رسوبات پرحجم است که باید به طور کامل پاکسازی شود.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان البرز با بیان اینکه در روزهای پس از بازگشایی خروجی آب سد کرج ، شاهد گل آلود بودن آب بودیم ، اظهار کرد: این آب ها برای مشروب ا سازی بیش از ۱۲ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی پایین دست رودخانه به کار گرفته شده است.
نجفیان گفت : اکنون در کنار پاکسازی رودخانه کرج ، طرح ایمن سازی این منبع آبی برای پیشگیری از تکرار حوادث مشابه در حال اجرا است که هفته آینده رها سازی آب در بخشی از مسیر اصلی رودخانه کرج انجام می شود.
نجفیان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تخصیص ۵۵ میلیون متر مکعب آب از سدهای طالقان و کرج به استان البرز طی ۲ سال گذشته گفت : اکنون طرح های مختلفی برای جذب این سهمیه در البرزبه اجرا درآمده است.
وی افزود: برهمین اساس طرح جامع آب استان البرز با برآورد بیش از هفت هزار میلیارد تومان در دولت سیزدهم به اجرا درآمد که قسمت اول این طرح در غرب استان با آبرسانی به شهرستان های نظرآباد ، اشتهارد و ساوجبلاغ با اعتباری بالغ بر یک هزار میلیارد در دست اقدام قرار دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای البرز گفت : تابستان امسال بخشی از این طرح با آبرسانی به اشتهارد و نظرآباد گشایش می یابد.
وی یادآور شد: در اجرای طرح جامع آبرسانی البرز ، چشم انداز ۳۰ ساله ترسیم شده و تا ۱۴۳۰ این استان از منابع آب پایدار بهره مند خواهد بود.
نجفیان گفت: در کنار اجرای طرح جامع آبرسانی البرزساخت چند تصفیه خانه آب ،ایجاد شبکه انتقال و توزیع آب پیش بینی شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای البرز با بیان اینکه اکنون ۷۵ درصد آب شرب مردم البرز از چاه ها تامین می شود، اظهار کرد: بر همین اساس پنج طرح تغذیه مصنوعی سفره های زیر زمینی در این استان عملیاتی شده که بخش عمده آنها از جمله در فردیس ، هشتگرد، نظرآباد و کرج به بهره برداری رسیده است.
سیل ۱۸ خرداد ماه جاری سبب تخریب بخشی از جاده کرج - چالوس و انسداد این مسیر شد ضمن آنکه انتقال رسوبات به داخل دهانه خروجی سد کرج، سبب اسنداد آن و قطعی آب در مناطقی از تهران کرج شد.
این حادثه ۱۹ مصدوم داشت و بیش از ۵۰ دستگاه خودرو آسیب دیدند ضمن آنکه طبق گزارش ها تاکنون ۲ نفر درجریان آن مفقود شده اند. همچنین تخریب ۲ رستوران و یک واحد مسکونی روستایی از دیگر خسارات آن به شمار می رود.