مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی استان البرز گفت: با فعال شدن ۹ واحد تولیدی در نیمه نخست سال جاری، ۱۴۵ هزار تن به ظرفیت صنایع تبدیلی و غذایی این استان افزوده شد.
«طاهر عیسی زاده» با بیان اینکه با فعال شدن این واحد های تولیدی برای ۳۶۲ نفر ایجاد اشتغال شد، افزود: این واحدها با سرمایه گذاری ۱۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال احداث و آغاز به کردند.
وی در ادامه به وضعیت کشاورزی و صنایع تبدیلی و غذایی در استان البرز اشاره کرد و اظهار کرد: البرز به عنوان قطب فناوری و تولید علم در کشور دارای ظرفیت های کشاورزی و روستایی بالایی در زمینه تولید محصولات زراعی، باغی، دامی، صنایع تبدیلی و گردشگری کشاورزی است.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی استان البرز گفت: این استان به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی ، دسترسی به بازارهای مختلف محصولات کشاورزی، داشتن راه های ارتباطی و ترانزیتی، شرایط ویژه گردشگری، فرودگاه پیام برای صادرات دارای شرایط ویژه برای سرمایه گذاری در زمینه فرآوری و بسته بندی محصولات کشاورزی است.
عیسی زاده با اشاره به اینکه در استان البرز۱۷۶ واحد تولیدی در زمینه تولید، فرآوری و بسته بندی محصولات مرتبط با بخش کشاورزی (شامل محصولات باغی، دامی، زراعی،شیلات، خوراک دام و طیور، سردخانه، کود ) وجود دارد، تصریح کرد: این واحدها با ظرفیت تولید بیش از یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن محصول برای ۶ هزار و ۷۰۰ نفر اشتغال ایجاد کرده اند.
صدور مجوز تاسیس ۱۴ واحد جدید
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی استان البرز ادامه داد: در نیمه نخست امسال مجوز تاسیس برای احداث و راه اندازی ۱۴ واحد تولیدی صنایع تبدیلی با ظرفیت تولید ۶۳ هزار تن و اشتغالزایی ۶۳۷ نفر در استان صادر شد که میزان سرمایه گذاری این واحدها ۱۴ هزار میلیارد ریال
است .
وی به چالشهای پیش روی توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی در البرز اشاره کرد و گفت: چالش ها در بخش قوانین و مقررات، موازی کاری، چندگانه بودن تولی گری در بخش صنایع تبدیلی ، جایگاه نامشخص صنایع تبدیلی در برنامهریزیهای بخش صنعت کشور، اعمال برخی محدودیتهای قانونی در واگذاری زمین به صنایع تبدیلی در شهرک های صنعتی از مهمترین مشکلات و موانع این بخش است.
عیسی زاده به چالشهای زیرساختی و فناوری نیز اشاره کرد و افزود: در این بخش با عدم تمایل به تولید محصولات ارگانیک از سوی کشاورزان و ضعف در نوآوری تحقیق و توسعه مواجه هستیم.
وی به چالشهای نهادی و اداری صنایع تبدبلی اشاره کرد و گفت: در این بخش نیز با ضعف در حمایت از کارآفرینی، نبود زمین و بالا بودن قیمت زمین در شهرکهای صنعتی روبرو هستیم ضمن آنکه چالشهای مدیریتی و کارآفرینی از دیگر موانع است.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی استان البرز ،کم توجهی برخی مدیران واحدهای فناوری به بازاریابی، ضعف مدیریت و پشتیبانی یکپارچه از صنایع و کارآفرینی ناسازگار و تقلیدی از مشکلات دیگر صنایع تبدیلی البرز برشمرد.
عیسی زاده به چالشهای اقتصادی و مالی نیز اشاره کرد و گفت: بالا بودن قیمت تمام شده فرآوردههای صنایع تبدیلی، نبود فضای رقابتی برابر و نوسان قیمت نهاده ها از جمله مشکلات این بخش است.
استان البرز بیش از ۶۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی و حدودر ۴۰۰ هزار راس دام سنگین و سبک دارد که سالانه میزان تولیدات خام کشاورزی و دامی استان بیش از ۲ میلیون تن برآورد شده است.