معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) اعلام کرد: توجه لازم به دستاوردهای علمی وتحقیقاتی این سازمان می تواند متضمن پایداری امنیت غذایی کشور تا افق ۱۴۳۰ باشد.
سید مجتبی خیام نکویی عصر روز دوشنبه در نشست با رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی که در موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه و تولید نهال و بذر کشور مستقر در کرج برگزار شد، افزود: رهبر معظم انقلاب اولویت اصلی کشور را امنیت غدایی برشمرده و از مسوولان خواسته اند در این زمینه غفلت نکنند.
وی به مشکلات اقلیمی کشور در دهه های اخیر به خصوص کاهش بارش، خشکسالی و گرم شدن کره زمین اشاره کرد و گفت: دمای هوا در ۴۴ سال گذشته در کشورمان ۲ درجه گرمتر شده است و ۳۰ میلی متر بارندگی کشور کاهش پیدا کرده است که منجر به شدت مشکلات خشکسالی شده است.
خیام نکویی از مهمترین مشکلات خشکسالی و کاهش بارندگی ها را فرونشست زمین دانست و افزود: برای رفع این مشکلات اقدام به موقع انجام نشده و تصمیمات امروز ما نقش موثری برای آینده کشور دارد و هیچ مجموعه ای در کشور نمی تواند در حوزه امنیت غذایی همچون سازمان تات عمل کند.
ظرفیت تات درامنیت غذایی مورد غفلت قرار گرفته است
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به وجود ۵۶ موسسه، مرکز و پژوهشگاه تحقیقاتی زیر مجموعه سازمان تات در سراسر کشور، اظهار کرد: ظرفیت تات در امنیت غذایی کشور مورد غفلت قرار گرفته است در حالیکه فعالیت های این مجموعه در سفره مردم تاثیر مستقیم و ۱۰۰ درصدی دارد.
خیام نکویی به سفر اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی به البرز و بازدید از ظرفیت های تحقیقاتی تات، گفت: آثار تصمیمات کمسیون های مجلس شورای اسلامی به خوبی در گشایش امور کشور قابل مشاهده است و تصمیمات امروز ما برای نسل آینده تاثیرگذار است.
وی تصریح کرد: کشاورزی دانش بنیان و بهره ور که مورد تاکید مقام معظم رهبری و رییس جمهور است نیازمند توجه ویژه نمایندگان مجلس و دولتمردان است.
خاک های کشاورزی برای مسکن از عرصه خارج می شود
رییس موسسه تحقیقات خاک و آب کشور نیز دراین نشست با اشاره به فرارسیدن روز جهانی خاک گفت: اکنون سالانه در سطح ۱۸.۵ میلیون هکتار عرصه های کشاورزی کشور ۱۲۵ میلیون تن غذا به ارزش ۷۰ میلیون دلار تولید می شود.
«هادی اسدی رحمانی» با بیان اینکه تنها ۲۷ درصد اراضی کشاورزی کشور درجه یک و ۲ بوده و مابقی درجه سه و چهار هستند، افزود: بعضی مواقع قوانینی همچون قانون جهش تولید مسکن مصوب می شود که منجر به دست اندازی به عرصه های کشاورزی می شود.
وی اظهار کرد: برای اجرای این قانون به اراضی درجه سه و چهار که بیشتر اراضی کشاورزی کشور را تشکیل می دهد دست اندازی می شود و از عرصه کشاورزی خارج می شوند.
وی از کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خواست تا از اراضی کشاورزی و خاک های مستعد کشور حمایت لازم را داشته باشند.
در این نشست روسای موسسات تحقیقاتی و پژوهشگاه های سازمان تات حضور داشتند.