خطبه های نماز عبادی و سیاسی جمعه شهر ماهدشت با امامت حجت الاسلام علی رادمرد امام جمعه ماهدشت برگزار شد

شناسه خبر : ۱۱۴۱۵۰ جمعه ۱۸ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۱۸:۴۸

خطبه های نماز عبادی و سیاسی جمعه ماهدشت به امامت امام جمعه ماهدشت برگزار شد . مشروح خطبه های نماز جمعه ماهدشت با امامت امام جمعه این شهر:

خطبه دوم:

شیخ طوسی از حارث بن مغیره نضری روایت کرده: که امام صادق(علیه‌السلام) در شب آخر ماه شعبان و شب اوّل ماه رمضان می‌خواند: اللّهُمَّ إِنَّ هذَا الشَّهْرَ الْمُبارَكَ الَّذِى أُنْزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ وَجُعِلَ هُدىً لِلنَّاسِ وَبَيِّناتٍ مِنَ الْهُدى وَالْفُرْقانِ قَدْ حَضَرَ ؛ خدایا، این ماه مبارک که قرآن در آن نازل شده و هدایتی برای مردم و دلایل روشنی از هدایت و تمیز میان حق و باطل قرار داده شده است، فرا رسید، فَسَلِّمْنا فِيهِ وَسَلِّمْهُ لَنا وَتَسَلَّمْهُ مِنّا فِى يُسْرٍ مِنْكَ وَعافِيَةٍ پس ما را در آن به‌سلامت بدار و آن را برایمان سالم نگهدار و از سوی خودت یا الله در حال آسانی و سلامت کامل از ما تحویل بگیرش، ، يَا مَنْ أَخَذَ الْقَلِيلَ وَشَكَرَ الْكَثِيرَ ای آن‌که اندک را بپذیرد و بسیار را قدر دان هستی، اقْبَلْ مِنِّى الْيَسِيرَ از من اندک را بپذیر؛ در ادامه در فرازی دیگر می فرماید :

اللّهُمَّ مَا كانَ فِى قَلْبِى مِنْ شَكٍّ أَوْ رِيبَةٍ أَوْ جُحُودٍ أَوْ قُنُوطٍ أَوْ فَرَحٍ أَوْ بَذَخٍ أَوْ بَطَرٍ أَوْ خُيَلاءَ أَوْ رِياءٍ أَوْ سُمْعَةٍ أَوْ شِقاقٍ أَوْ نِفاقٍ أَوْ كُفْرٍ أَوْ فُسُوقٍ أَوْ عِصْيانٍ أَوْ عَظَمَةٍ أَوْ شَىْءٍ لَاتُحِبُّ، فَأَسْأَلُكَ يَا رَبِّ أَنْ تُبَدِّلَنِى مَكانَهُ إِيماناً بِوَعْدِكَ، وَوَفاءً بِعَهْدِكَ، وَرِضاً بِقَضائِكَ، وَزُهْداً فِى الدُّنْيا، وَرَغْبَةً فِيما عِنْدَكَ، وَأَثَرَةً وَطُمَأْنِينَةً وَتَوْبَةً نَصُوحاً، أَسْأَلُكَ ذلِكَ يَا رَبَّ الْعالَمِينَ؛ خدایا، آنچه در دلم می‌باشد از شک یا تردید یا انکار یا ناامیدی یا خوشی هواپرستانه یا کبر یا سرکشی یا خودبینی یا ریا یا میل به شهرت یا نفاق‌افکنی یا دورویی یا کفر یا نافرمانی یا گناه یا فخرفروشی یا هرچه که نزد تو ناخوشایند است، پس از تو درخواست می‌کنم ای پروردگارم که آن‌ها را تبدیل کنی به ایمان به وعده‌ات و وفای به پیمانت و خشنودی به قضایت و پارسایی و زهد در دنیا و شوق به آنچه نزد توست و انتخاب نیکو و آرامش و توبه خالص، همه این‌ها را از تو می‌خواهم ای پروردگار جهانیان ، سه شنبه 22 اسفند ماه بنا بر تقویم اول مام مبارک رمضان است که تبریک عرض می کنیم ؛ درباره‌ی ماه مبارک رمضان فرمود: هُوَ شَهرٌ دُعیتُم فیهِ اِلى ضیافَةِ اللَه؛‌ خیلی خب، شما دعوت شدید. انسان گاهی یک جایی دعوت میشود، اجابت میکند، میرود به آن مهمانی و پذیرایی میشود؛ یک وقت هم نه، دعوت کرده‌اند ما را، همّت نمیکنیم که حرکت کنیم و به آن مهمانی برویم و پذیرایی بشویم؛ پس این، دست من و شما است. ماه رمضان ، ماه ضیافت است،. آن کسی که برود سر این سفره بنشیند و پذیرایی بشود کیست؟ بحث سر این است. باید همّت بکنیم که ما وارد این تالار عظیم پذیرایی بشویم و سر این سفره بنشینیم. این ضیافت چیست؟ پذیرایی الهی عبارت است از فراهم کردن فرصت تقرّب به خدا؛ یعنی از این چیزی دیگر بالاتر نیست. خدای متعال در این ماه فرصت تقرّب به خودش را فراهم کرده؛ اگر شما وارد این ضیافت شدید، از این پذیرایی بهره‌مند میشوید. این فرصت چیست؟ این فرصت، روزه است؛ این فرصت اجر بی‌پایان تلاوت [کتاب] الهی است، تلاوت قرآن است؛ این فرصت اجر مضاعف برای اصلاح ذات‌البین است و امثال این چیزها که در خطبه‌ی رسول اکرم (صلّی الله علیه و آله و سلّم) وجود دارد. از خدای متعال بخواهیم اینها را؛ بخواهیم که خدای متعال به ما این توفیق را بدهد که از این فرصتها استفاده کنیم. لذا فرمود: فَاسأَلُوا اللَهَ رَبَّکُم بِنیّاتٍ صادِقَةٍ وَ قُلوبٍ طاهِرَةٍ اَن یُوَفِّقَکُم لِصِیامِهِ وَ تِلاوَةِ کِتابِه

 (چندنکته) نکته اول :خدای متعال می فرماید: در سوره «بقره» در آیات 278 و 279 تحریمِ قاطع و نهیِ صریح‌ با‌ عبارات‌ کوبنده‌ای بیان شده است: «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ ذَرُوا ما بَقِيَ مِنَ الرِّبا إِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنينَ * فَإِنْ لَمْ تَفْعَلُوا فَأْذَنُوا بِحَرْبٍ مِنَ اللَّهِ وَ رَسُولِهِ وَ إِنْ تُبْتُمْ فَلَکُمْ رُؤُسُ أَمْوالِکُمْ لا تَظْلِمُونَ وَ لا تُظْلَمُونَ»؛ (ای مؤمنان تقوا پیشه کنید و آنچه از ربا باقیمانده‌ است‌ رها سازید اگر راستی ایمان‌ دارید و اگر چنین نکنید خداوند و پیامبرش‌ به شما اعلام جنگ می‌دهد و اگر‌ توبه‌‌ کنید اصل سرمایه‌های خود را می‌توانید دریافت کنید که نه ظالم باشید‌ و نه‌‌ مظلوم)! تعبیر به «اعلان جنگ» در قرآن‌ مجید‌ تنها‌ درباره همین گناه کبیره آمده است؛ و این‌‌ دلیل‌ بر آن است که این گناه دارای خصوصیتی‌ است که در سایر گناهان‌ نیست‌؛ چرا که جنگ‌ با بندگان‌ خدا‌ و مستضعفان است‌ و جنگ‌‌ با‌ آنها در واقع جنگ با خداست‌. عجیب‌ اینکه در آیاتی که قبل از این آیه‌ در سوره «بقره» آمده رباخواران به یک‌ بیمار‌ روانی تشبیه شده‌اند که قادر‌ بر‌ حرکت‌‌ نیست و نمی‌تواند بر‌ روی‌ پای خود به‌ایستد.

این‌ معنی‌ یا اشاره به وضع آنها در زندگی‌ این جهان است و یا در رستاخیز که‌ آن هم‌ نتیجه‌ و بازتاب اعمال این جهان محسوب‌ میشود‌؛ و در هر حال نشان‌ می‌دهد‌ که‌ آنها همچون‌ کسانی هستند‌ که هرگز نمی‌توانند تعادل‌ خویش را حفظ کنند. حتما باید همچون زالو خون دیگری را‌ بمکنند‌ و از دسترنج دیگری‌ دزدی کنند و در‌ نتیجه‌ تعادل‌ اقتصادی‌ را‌ با جنون ثروت‌ به هم‌ می‌زنند که نتیجه‌اش سر انجام دامان خود آنها را نیز خواهد گرفت‌ و به دیار نابودی خواهد‌ فرستاد‌ ، لذا هر کس آمد و به شما کسی پیشنهاد نزول و ربا داد و تبلیغ آن را کرد ، اگر برخوردی هم با او شود ، به حق است، چون او شما را به جنگ با خدا و جنگ با رسول خدا فراخوانده و شما مانع شدید ، اینها زندگی ها را بی برکت می‌کنند و آتش می زنند زندگی ها را ، لذا باید مقابله کرد و دستگاه های امنیتی هم براساس مصالح اجتماعی و دینی که در برخورد با اینها هست ، ورود کنند ، در عوض فرهنگ قرض الحسنه را در جامعه نشر و گسترش بدهیم آنچه خدای متعال رضایت دارد می فرماید : وَ أَقْرَضْتُمُ اللَّهَ قَرْضاً حَسَناً لَأُكَفِّرَنَّ عَنْكُمْ سَیِّئاتِكُمْ وَ لَأُدْخِلَنَّكُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِی مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ ، قرض الحسنه قرض دادن به خداست و چه برکاتی دارد. لذا سعی کنیم مبلغ آن باشیم که خدا دوست دارد و در دام شیطان و شیطان صفتان نیفتیم.

نکته دوم : 18 اسفند ماه سالروز تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد است که به همه ی عزیزان فعال در این عرصه تبریک عرض می کنیم و عرض خدا قوت داریم ، اهمیت کار بخاطر این است که کانون یکی از ارکان تاثیرگذار و تصمیم گیر در حوزه مسجد است که تحت مدیریت امام مسجد و سیاست های تعیین شده برنامه ریزی و حرکت می کند که در شهر ماهدشت الحمدلله اقدامات خوبی برنامه ریزی شده و در آینده هم برنامه های قابل استفاده ای در نظر هست که می طلبد همه ی عزیزان فعال در مساجد از امنای محترم ، پایگاه های بسیج ، کانون های مساجد و نمازگزاران عزیز همه ذیل برنامه ریزی کلان امام مسجد گام بردارند و روز بروز بر جمعیت و رونق مساجد بیفزایند. ان شاءالله خدا به همه دلسوزان و فعالان حوزه مسجد خیر و عاقبت به خیری عنایت بفرماید.

نکته سوم : هفته گذشته اتفاق مبارکی در این کشور رقم خورد و آن حضور مردم در انتخابات بود که معادلات دشمنان را به هم ریخت و آنها را دلسرد کرد که باید از همه ی مردم تشکر کرد ، حضرت آقا تعبیر جهاد کردند یعنی مردم در یک جهاد شرکت کردند ، جهاد یعنی کاری که مقابلش دشمن باشد و این جهاد حقیقتا اتفاق افتاد ، حضرت آقا در جمع اعضای محترم مجلس خبرگان نکات مهمی را فرمودند یک بخش برای منتخبان مجلس شورای اسلامی بود که فرمودند: « تشکیل هر مجلس جدیدی، برای کشور یک سرمایه‌ی باارزش و مورد استفاده است؛ باید این را قدر دانست. مثل یک خونی است که در رگهای مجموعه‌ی سیاسی و اجتماعی کشور جاری میشود و ان‌شاءالله اثر میکند. حادثه‌ی شیرینی است، لکن این حادثه‌ی شیرین را میشود تلخ کرد؛ مثل همه‌ی حقایق شیرین عالم، یک چیزهایی هم وجود دارد، عواملی هم وجود دارد که میتواند این شیرینی را از بین ببرد. بنده اینجا یادداشت کرده‌ام، آن چیزی که میتواند شیرینی مجلس جدید را نابود کند، سخنان اختلاف‌انگیز و دعوا راه انداختن‌ها و ستیزه‌گری‌های دشمن‌پسند است؛ شیرینی مجلس جدید را این‌جور چیزها از بین میبرد. باید خیلی مراقبت کرد؛ باید خیلی مراقبت کرد. » ، در این جهادی که مرد حضور پیدا کردند با همه ی دشمنی ها و تبلیغات سنگین اونها ، وقتی انسان تصائیر حرکت پرشور ایم مردم را میبیند ، متحیر می شود ، در برف و سرما و سختی های دیگر ، منتخبان این تصاویر را قاب کنند و تا همیشه پای کار بودن مردم را فراموش نکنند و تا آخر پای کار این مردم بمانند ان شاءالله ، از مردم عزیز ماهدشت و دستاندرکاران انتخابات که در ماهدشت تلاش کردند ، هم تقدیر و تشکر می کنم.

نکته چهارم : خب متاسفانه شاهد سیل عظیمی بودیم در جنوب سیستان که خسارات فراوانی را ایجاد کرد و همانطور که در روز درختکاری حضرت آقا امر فرمودند همه پای کار بیایند ، ما هم ان شاءالله این هفته بین الصلاتین جمع آوری کمک خواهیم داشت هم در قسمت برادران و خواهران فقط به نیت کمک به مردم عزیز سیستان و از عزیزانمان در مساجد امامان محترم و فرماندهان محترم پایگاه های بسیج و کمیته امداد و هلال احمر می خواهیم با تنظیم یک جلسه و با همکاری همه ی مجموعه ها که عرض شد ، یک پویش هماهنگ راه بیندازید در طول هفته آینده ویژه کمک به مردم سیل زده سیستان چون حضرت آقا امر به این مهم کردند تقاضا داریم حتما این مهم انجام شود و همه ی مردم عزیز ماهدشت هم مشارکت کنند ، همه ی خیرین ، کارخانجات و کارگاه های تولیدی و اصناف و بازاریان و همه و همه ی مردم عزیز ، ان شاءالله خدای متعال به همه ی عزیزان خیر عنایت بفرماید.

نکته آخر، والدین عزیز در این ایام آخر سال از فرزندان شان غافل نشوند و مراقبت کنند و به هشدارها نسبت به مواد محترقه توجه کنند ، تا فرزندان مواجه با قطع عضو و مخاطرات دیگر نشوند و یا به دیگران آسیبی وارد نشود.

۲۲ اسفند روز بزرگداشت شهدا و سالروز تاسیس بنیاد شهید و امور ایثارگران است که به همه ی عزیزان خداقوت عرض می کنیم و بروح مطهر شهدا صلواتی هدیه می کنیم.