ساخت واکسن‌های پزشکی جدید برای کودکان و بزرگسالان در دستور کار موسسه رازی 

شناسه خبر : ۱۱۵۰۷۰ یکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۲۲:۱۹

رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، گفت: رازی، برندی شناخته شده در جهان و متعلق به ملت و کشور ایران است و با جبران مشکلات آن، جایگاه واقعی خود را بازخواهد یافت.

علی اسحاقی در نشستی که در آستانه صدمین سالگرد تاسیس موسسه رازی با حضور علی شیرین زاد، نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی و هیئت رئیسه موسسه رازی در سالن زنده یاد دکتر مرتضی کاوه موسسه برگزار شد، با تاکید بر نقش پیشگیرانه تولیدات موسسه رازی گفت: این مجموعه رسالت تحقیق و تولید انواع واکسن و فراروده های بیولوژیک را بر عهده دارد و با تولیدات موسسه رازی بسیاری از بیماری های مسری و واگیردار در حوزه پزشکی و دامپزشکی ریشه کن، حذف، مهار و یا کنترل شده است.

وی افزود: در حوزه پزشکی هفت واکسن از ۹ واکسن سبد واکسیناسیون کشور در موسسه رازی ساخته و تولید می شود و برنامه ریزی برای ساخت تعدادی دیگر از واکسن های پزشکی که فرآیندی پیچیده دارند، هم برای کودکان و عموما ویژه بزرگسال در دستور کار و پیگیری است و در صورت جذب حمایت از سوی نهادهای مسئول می‌توانیم به پشتوانه دانش موجود در موسسه، تولید این واکسن ها را به سرانجام برسانیم.

اسحاقی، یادآور شد: به استناد گزارش سازمان بهداشت جهانی، در ۲۰ سال اخیر بیماری فلج اطفال در ایران ریشه کن شده و بیماری سرخک و سرخجه نیز تقریبا حذف شده است و این به دست نمی‌آمد جز از طریق واکسیناسیون سراسری با اثربخشی واکسن های موسسه رازی، در حالی که در کشورهای همجوار ایران مانند افغانستان و پاکستان این بیماری‌ها با شیوع بالا گزارش می شود.

به گفته وی در حوزه دام، تامین کننده اصلی بازار مصرف داخل، موسسه رازی است و واکسن های طیور نیز بیشتر از طریق واردات تامین می‌شود گرچه افزایش ظرفیت تولید در موسسه رازی امکان پذیر است.

 اسحاقی با بیان این که بیش از ۷۰ درصد فعالیت های تحقیقاتی موسسه در حوزه تحقیق و توسعه (R&D) قرار دارد، تاکید کرد: تمام محصولات موسسه رازی حاصل تحقیقات توسعه ای درون موسسه است و برای امسال نیز توسعه چند واکسن جدید انجام شده و به بازار عرضه خواهد شد.

 رئیس موسسه رازی، چالش های جذب اعتبار برای توسعه، بهسازی، بازسازی و نوسازی زیرساخت ها، هزینه کرد بخش زیادی از پرداخت حقوق و مزایای پرسنل از محل درآمدهای اختصاصی، واقعی نبودن قیمت محصولات به ویژه تولیدات و واکسن های پزشکی موسسه، نداشتن مجوز جذب نیرو و محدودیت های استخدامی، خروج نیروها و کارشناسان و به تبع آن، خروج دانش فنی از موسسه، کمبود آب مورد نیاز برای بخش های تولیدی و نگهداشت موسسه، همچنین بدعهدی شهرداری کرج در اجرای تعهدات خود نسبت به موسسه رازی را از مهم ترین دغدغه های فعلی رازی نام برد.

وی تصریح کرد: مجموع این عوامل به تدریج مانع از توسعه واقعی موسسه رازی شده، حال آن که این مجموعه، برندی شناخته شده در جهان و متعلق به ملت و کشور ایران است و در صورت رفع این چالش ها و جبران مشکلات، به طور قطع موسسه رازی جایگاه شایسته خود را بیش از گذشته بازخواهد یافت.

نماینده مردم کرج، فردیس، اشتهاد و آسارا در مجلس شورای اسلامی، پس از این نشست با همراهی رئیس موسسه رازی از موزه دائمی روابط عمومی و ساختمان تازه تاسیس تولید نسل سوم واکسن ها (بر پایه پروتئین نوترکیب) بازدید کرد.

۱۶ دی ماه امسال صدمین سالگرد تاسیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی برگزار خواهد شد.