سرپرست دانشگاه خوارزمی گفت: نسل دیجیتال و نسل جدید سر منشا اقدامات دانشگاه ها در سالهای اخیر با توجه به پیشرفتهای تکنولوژی بوده است.
به گزارش شهروند بیژن عبداللهی سرپرست دانشگاه خوارزمی ظهر امروز در نشست خبری هفته پژوهش و فناوری که در سالن جلسات دانشگاه خوارزمی کرج بر گزار شد، با اشاره به اینکه امروزه مزیت رقابتی بر روی دانشگاه ها و مراکز عالی بسیار زیاد بوده است، اظهار داشت: نسل دیجیتال و نسل جدید سر منشا اقدامات دانشگاه ها در سالهای اخیر با توجه به پیشرفتهای تکنولوژی بوده است.
وی با اشاره به اینکه در سالهای اخیر
مکانیز و سازو کار تربیت متفاوت شده است، افزود:دانشگاه صرفا به معنای آموزش و انتقال آموزش نیست.
سرپرست دانشگاه خوارزمی با بیان اینکه
امروزه با توجه به اقدامات و فناوری های جدید در دانشگاه هر فردی که با سواد شناخته می شود باید تغییری در پیرامون خود ایجاد کند، بیان کرد: دانشگاه باید دانشجوی تربیت کند که به نفع دانشگاه باشد و در جامعه بتواند تغییر ایجاد کند.
عبداللهی با اشاره به اینکه برای ایجاد تغییر در دانشگاه ها باید پژوهش کرد و در حوزه های مختلف جامعه باید این اقدام انجام شود، عنوان کرد: هر استادی باید در حوزه های خود و پیرامون خود منشا اثر و کاوشگری باشد.
وی با اشاره به اینکه دانشجویان و اساتید باید به دنبال پژوهش و فعالیت باشند و در دنیای عمل باید واقعی نمایان شوند، بیان کرد: اساتید نقش بسیار مهم تری از دانشگاه ها دارند و باید الگویی برای دانشجویان شوند.
عبداللهی با بیان اینکه در دانشگاه ها نسل های بسیاری تعریف شده و امروزه در نسل پنجم دانشگاهی که با نام از دانشگاه چه انتظاری می رود نام برده شده است، توجه بسیاری می شود، خاطرنشان کرد: ما باید دانشجویانی را تربیت کنیم تا بتوانند فناور و دارای ایده باشند.
عبداللهی با اشاره به اینکه در دنیای امروز تکنولوژی حرف اول را می زند و باید به این سمت سوق پیدا شود،گفت: امروزه یادگیری ها به واسطه ی گوشی های مبایل صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر یادگیری منبع و مکان نمی شناسد و دارای منبع خاصی نیست، بیان کرد: ما باید جامعه هدف را به سمتی ببیریم که رویکردها تنها به سمت پژوهش باید پیش رود.
سرپرست دانشگاه خوارزمی با بیان اینکه
دانشگاه خوارزمی می تواند بستر ساز شود تا واحدهای فناور بتوانند در دانشگاه مستقر و دانشجویان و اساتید بتوانند با آنها ارتباط برقرار کنند، ادامه داد: فضایی در دانشگاه خوارزمی وجود دارد که می توان برای برگزاری دائمی نمایشگاه های پژوهشی استفاده شود .
وی با اشاره به اینکه نگاه بخشی و جزیره ای نباید به سمت دانشگاه وجود داشته باشد، عنوان کرد: ما امروز می توانیم فضای دانشگاه خوارزمی را فضای پژوهشی و دستاوردهای پژوهش تبدیل کنیم گفت: از اول امسال تا کنون ۴۸ میلیارد تومان جذب طرح پژوهشی داشته ایم .
وی در پایان گفت: نمایشگاه هفته پژوهش از ۱۷ تا ۲۱ در کرج برگزار می شود.
در این جلسه کاوه حدادپور معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری البرز با اشاره به اینکه به دلیل تغییرات مدیریتی در دولت و با شهادت حضرت آیتالله رئیسی مراسم هفته پژوهش با تأخیر همراه برگزار خواهد شد، اظهار داشت: در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۴ هزار و ۴۵۰ اثر علمی و پژوهشی توسط استادان دانشگاه ، دانشجویان و پژوهشگران البرز در هفته پژوهش ارائه شد.
وی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۲ این تعداد ۲ برابر بیشتر نسبت به سال گذشته بوده است، افزود: استان البرز مکان مناسب برای برگزاری نمایشگاهی دستاوردهای علمی و تحقیقات ندارد ، به همین دلیل از فضا و امکانات دانشگاههای خوارزمی و آزاد اسلامی برای نمایش این دستاوردها در استان استفاده خواهد شد.
حدادپور با بیان اینکه امروز در بحث هوش مصنوعی از دیگر کشورها عقب هستیم و باید با اقدامات و پژوهش های انجام شده هم پاییه کشورهای پیشرفته عمل کنیم، گفت: حرکت به سمت پژوهش و نوآوری مهمترین نیاز کشور و استان البرز در شرایط جنگ اقتصادی و تحریمی دشمنان است.
وی با اشاره به اینکه استان البرز در بخش فناوری و پژوهش طی ۲ سال گذشته جهش ۳۰ پله ای داشته استت، افزود: امیدواریم مانند سنوات گذشته رتبه اول را دوباره خود اختصاص دهیم.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری البرز با بیان اینکه در برگزاری نمایشگاه سال ۱۴۰۱ هفته پژوهش البرز ۹۰ شرکت دانش بنیان ودر سال ۱۴۰۲ حدود ۱۰۲ شرکت از این نمایشگاه استقبال کرده اند.
وی با بیان اینکه پیش بینی می شود امسال تنوع محصولات دانش بنیان بیش از سالهای گذشته باسد، خاطرنشان کرد: امسال جشنوارهای مختلفی از جمله جشنواره تجلیل از فرمانداران، بخشداران و دهیاران ، جشنواره بانوان فعال در عرصه اشتغال و کار آفرینی ، جشنواره تجلیل از خیرین ،جشنواره پژوهشگران و فناوران برتر و غیره در این هفته برگزار گزار خواهد شد.
وی ادامه داد: بر همین اساس ۱۳ کمیته تخصصی در این زمینه با مشارکت ۱۹۶ نفر از نخبگان استان تشکیل شده است.
حدادپور با اشاره به اینکه استان البرز امسال در نمایشگاه فن بازار 112 شرکت دانشبنیان، حضور دارند و از ۵۵۰ محصول پژوهشی رونمایی خواهد شد، گفت: از رسانه های استان البرز خواستاریم تا اخبار هفته پژوهش را مانند قبل بسیار گسترده پوشش دهند.