نمك اصلی ترین علت افزایش فشار خون است .مصرف نمك زیاد سبب پرفشاری خون شده و در نهایت به بیماری های قلبی - عروقی که عامل اول مرگ و میر در کشور است، منجر میشود .
هموطن گرامی توصیه های زیر را در اصلاح الگوی مصرف نمك و کنترل فشار خون بالا بکار ببرید
v در صورتیکه فشارخون بالا دارید، نمك دریافتی خود را با نظر پزشك یا متخصص تغذیه محدود کنید .
v فرزندان خود را از کودکی به مصرف غذای کم نمك عادت داده و بجای تنقلات شور، به فرزندانتان، میوه و آجیل خام بدهید .
v مصرف گوشت های فرآوری شده مثل سوسیس، کالباس و غذاهای کنسروی که حاوی نمك زیادی است را به حداقل برسانید .
v نان هایی که با آرد سفید تهیه شده و فاقد سبوس هستند مصرف نکنید (نان لواش، نان باگت، نان ساندویچی ) . بهترین نان، از نظر میزان سبوس، نان سنگك و نان جو می باشد
v در برنامه غذایی روزانه از میوه ها، سبزی ها، حبوبات و غلات که ازمنابع پتاسیم غنی هستند بیشتر استفاده کنید ( زردآلو، گوجه فرنگی، هندوانه، موز، سیب زمینی، آب پرتقال و گریپ فروت )
v مصرف برخی سبزی ها را به خاطر دارا بودن سدیم بالا محدود کنید . ( چغندر، هویج، کلم پیچ، اسفناج، کرفس، شلغم ، انواع کلم ها)
v از مصرف نمك در سر سفره اجتناب نموده و به جای آن ، از چاشنی های جایگزین ( لیمو ترش تازه، آب نارنج و آبغوره کم نمك ) و سبزی های معطر یا خشک )نعناع، مرزه، ترخون، ریحان و . . . ) استفاده کنید .
v به برچسب تغذیه ای محصولات غذایی از نظر میزان نمك ) سدیم ( توجه نمایید .
یاسمن جاودانه
کارشناس مسئول واحد آموزش و ارتقاء سلامت
مرکز بهداشت شرق کرج
به پیج اینستاگرامی «شهروندالبرز» بپیوندید
instagram.com/shahrvand.alborz