در بازدید از مراکز دریافت پسماند خشک در سطح مناطق مطرح شد؛

برنامه های کمیسیون سلامت،محیط زیست و خدمات شهری؛ /پسماند عفونی،زباله سوزی،تفکیک و کمپوست

برنامه های کمیسیون سلامت،محیط زیست و خدمات شهری؛
/پسماند عفونی،زباله سوزی،تفکیک و کمپوست
شناسه خبـر : ۱۱۴۰۹۷ دوشنبه ۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۱

جواد چپردار رییس کمیسیون محیط زیست شورای اسلامی شهر کرج از مراکز،دریافت پسماند خشک در سطح شهر کرج خبر داد.

به گزارش شهروند البرز رئیس کمیسیون سلامت،محیط زیست و خدمات شهر در بازدید از مراکز دریافت پسماند خشک در سطح مناطق شهری کرج گفت : بر اساس ماده ۲ قانون مدیریت پسماندها مصوب 1383 برای مدیریت زباله های عفونی و ویژه مقررات و تکالیف خاص در عهده مراکز تولید کننده این نوع از پسماندها تعیین گردیده است.

 

بر اساس مواد ۱۱،۱۳ و ۱۵ این قانون وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی و سایر دستگاه ها موظف به همکاری با سازمان محیط زیست و پسماند شهرداری گردیده است.

 

در فصل 5 از ضوابط و روش های مدیریت پسماند پزشکی مصوب 1386 و به ویژه ماده 24 این قانون بیمارستان ها و مراکز درمانی موظف به رعایت موارد متعدد بهداشتی از جمله بی خطر سازی پسماند گردیده اند.

 

چپردار افزود: حدود 1 تا 2 درصد از زباله های روزانه کشور را پسماند عفونی تشکیل می دهد که در کمترین میزان حدود 450 تن تولید روزانه شامل 192 تن پسماند عفونی،تیز و برنده اختصاص دارد.

 

روزانه 45 هزار تن زباله در مناطق شهری و 10 هزار تن در مناطق روستایی تولید می شود و سرانه تولید زباله کشوری برای هر نفر در شهر 760 گرم و در روستا 485 گرم که 65 درصد از آن پسماند تولیدی تر و 35 درصد خشک بوده که از سوی اداره کل محیط زیست خدمات سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور گزارش گردیده است.

 

متاسفانه آمار تفکیک از مبدا 10 درصد بوده که 25 درصد از زباله های روزانه پردازش و 75 درصد از آن بدون پردازش دفن می گردد.

رئیس کمیسیون سلامت،محیط زیست و خدمات شهری افزود: در استان البرز تولید زباله روزانه شهری حدود 1500 تن و از این میزان معادل 800 تن اختصاص به شهر کرج دارد. سرانه تولید زباله در استان کمتر از 600 گرم می باشد.

 

در دوره ششم از شورای اسلامی شهر و مدیریت شهری منتخب یک خط از کمپوست با ظرفیت 300 تن زباله روزانه در نیمه نخست سال 1402 راه اندازی شد و در بودجه سال 1403 تکمیل 3 خط کمپوست با ظرفیت 900 تن زباله روزانه در تعاملات با وزارت کشور پیش بینی و ان شاالله محقق می گردد.

 

سیاست و برنامه ما در کلان شهر کرج مدیریت پسماند از طریق ارتقاء فرهنگ شهروندی در کاهش تولید و تفکیک از منازل و توسعه بازیافت،پردازش و فرایند کمپوست انجام خواهد شد.

 

جواد چپردار در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: کارخانه زباله سوز در برنامه یا اولویت ما نیست. اصولاً زباله سوزی بدترین نوع مدیریت پسماند بوده و در کشورهای پیشرفته جهان در راستای صیانت از سلامت انسان،بهداشت و حفظ محیط زیست و به سبب آثار مخرب زباله سوزی در آلایندگی هوا،تولید خاکستر سنگین از فلزات و منابع محدود آبی منسوخ گردیده است.

اینجانب بعنوان رئیس کمیسیون سلامت،محیط زیست و خدمات شهری در نطق رسمی و در صحن علنی شورای اسلامی شهر به شرح مستند،علمی و مدیریتی نقص و نقض آن قبلاً مبسوط پرداخته ام.

 

بر اساس آمار های جهانی بین 10 تا 50 درصد از زباله های بیمارستان عفونی هستند با رعایت مقررات و عدم اختلاط تا 80 درصد از زباله های بیمارستان و مراکز درمانی قابلیت زباله عادی یا بی خطر را خواهند داشت.

به پیج اینستاگرامی «شهروندالبرز» بپیوندید
instagram.com/shahrvand.alborz