رفع نیاز های روستا در حوزه سرانه ها ، همواره از دغدغه های دهیاران در ادوار مختلف بوده است اما در دوره جدید دهیاری این موضوع به اولویتی اساسی تبدیل شده است . مساله رفع کمبود ها در سرانه ها به قدری برای دهیار و اعضای شورا مهم بوده که به گفته مهدی محمدی دهیاری منجیل آباد دهیاری تنها یک اولویت برای خدمت به مردم دارد و آن هم رفع کمبود هاست .
به گزارش شهروندالبرز
. شواهد نیز این موضوع را تایید می کند که اقدامات صورت گرفته توسط دهیار نمونه سال 13401و13402 برگرفته از تجربه اجرایی 15 ساله خود در حوزه های مختلف شهرداری ، معاونت عمرانی ، دبیر ستاد بحران ، دبیر کمیته برنامه ریزی و کارشناس فنی و ناظر شهرداری می باشد.
بخشی از تصمیمگیریها و توزیع اعتبارات بر مبنای سرشماری سال ۱۳۹۵ انجام میشود و این مساله مشکل بزرگی برای بخشهای مختلف به ویژه روستاها ایجاد میکند.
حمایت از روستاییان و ارائه خدمات به آنان باید یکی از مهمترین برنامههای و در رأس امور دهیاران قرار گیرد.
افزایش ایمنی و تسهیل در تردد با اصلاح هندسی ورودی بلوار اصلی
در راستای ارائه خدمات، روان سازی ترافیک و تسهیل در عبور و مرور و نیز در جهت کاهش تصادفات ، اصلاح ورودی بلوار روستا به جاده اصلی پس از تملک 2500 متر مربع از اراضی بهر جاده اصلی به صورت رایگان ، زیرسازی، جدول گذاری و در نهایت آسفالت شد که به موجب آن از 80 درصد اتفاقاتی که به دلیل زاویه نامناسب بلوار بود کاسته شد .
احداث کمربندی شمالی
به منظور توسعه مناطق روستا برنامه های اجرایی مختلفی توسط دهیاری صورت گرفته است. یکی از آن پروژه ها، احداث کمربندی شمالی می باشد این پروژه خیابان جانبازان را به خیابان رز ششم متصل کرده است که باعث بهبود تردد روستاییان در این خیابان ها می شود این کمربندی به طول 3500 متر شامل خاک برداری ، زیر سازی ، جدول گذاری ودر نهایت پیاده روسازی وآسفالت باهمکاری بنیاد مسکن بوده است.
اجرای عملیات لکه گیری و آسفات با هدف مناسب سازی کوچه و خیابان ها
یکی از اولویتهای دهیاری منجیل آباد ارایه خدمت مطلوب به روستاییان میباشد. ذکر این نکته حایز اهمیت است که رعایت استانداردها و کیفیت آسفالت مورد استفاده در سطح معابر، تأثیر شگرفی در ایجاد روستایی زیبا خواهد داشت. دهیاری روستای منجیل آباد در راستای بهبود شرایط عبور و مرور روستاییان، با هدف ارایه خدمات هر چه بهتر و تسهیل در امر تردد وسایل نقلیه، عملیات لکهگیری و آسفالت به مساحت 6 هزار متر مربع ( لکه گیری ، ترمیم ، اصلاح معابر فرسوده و یا فاقد آسفالت) را پس از زیرسازی اصولی اجرایی نموده است.
جدول گذاری با هدف بهسازی معابر و هدایت آب های سطحی
ساماندهی و تعویض جداول فرسوده و معیوب موجود در معابر، از جمله اقدامات دهیاری منجیل آباد برای ارایه خدمات هر چه بهتر به روستاییان می باشد. با عنایت به اهمیت و ضرورت توجه به مسائل عمرانی در روستاها، دهیاری منجیل آباد با هدف ساماندهی معابر و نهرهای سطح روستا و همچنین به منظور زیباسازی فضای روستا و مناسبسازی پیادهرو ها و جداول، عملیات بهسازی و مرمت جداول معابر به طول 3هزار متر را در دستور کار خود قرار داده است.
احداث کمربندی جنوبی به منظور تسهیل در عبور و مرور
به منظور تسهیل در عبور و مرور ساکنین، احداث کمربندی جنوبی در دستور کار قرار گرفته که اجرای این طرح موجب اتصال میدان شهدا به خیابانمهدی سلیمی گردیده و برخی از کوچه های روستای منجیل آباد (بوستان ها) از بم بست خارج خواهند شد. پیمانکار این پروژه عمرانی مشخص و تا ده روز آینده عملیات زیر سازی، جدول گذاری و آسفالت آن آغاز می گردد .
تملک و آزاد سازی معابر
تملک و تعریض معابر گامی در راستای رعایت حقوق شهروندان است که به منظور دسترسی آسان و سهولت در عبور و مرور و روانسازی تردد می باشد. ایجاد روحیه همکاری و مشارکت در توسعه روستا از اهداف مهم دهیاری و اعضای شورای اسلامی روستای منجیل آباد است و هیچ کاری تحقق نخواهد یافت مگر با همکاری مردم و دستگاههای مختلف تا از این طریق، روستا به توسعه و شرایط ایده آل نزدیک گردد.
برهمین اساس در سال جاری آزاد سازی معابر و تملک ، در 6 معبر برای اجرای طرح هادی روستا اجرا شده است که یک مورد فراتر از اجرای طرح هادی دو کوچه فیروز 2 رابه خیابان بهار و میدان هجرت به صورت رایگان تملک و متصل شده است .
آزاد سازی معابر و تملک املاک واقع در طرح
تعریض معابر و تملک املاک (واقع در طرح تعریض)، گامی در راستای رعایت حقوق شهروندان بوده که به منظور دسترسی آسان، سهولت در عبور و مرور و روانسازی تردد صورت می پذیرد. ایجاد روحیه همکاری و مشارکت در توسعه روستا، از اهداف مهم دهیاری و اعضای شورای اسلامی روستای منجیل آباد بوده و در راستای عمران و آبادانی روستا هیچ امر مهمی محقق نخواهد نشد مگر با همکاری مردم ، مسئولین و دستگاههای مختلف تا از این طریق، روستاها به توسعه و شرایط ایده آل نزدیک گردند. بر این اساس در سال جاری آزاد سازی معابر و تملک اراضی واقع در طرح تعریض ، در 6 معبر، به منظور اجرای طرح هادی روستا ی منجیل آباد اجرا گردیده است.
در این خصوص میتوان به تملک رایگان کوچه فیروز 2 (اتصال خیابان بهار به میدان هجرت) که از اقدامات ارزشمند دهیاری منجیل آباد به شمار می آید اشاره نمود.
تجهیز و محوطه سازی پارک روستا
هدف از احداث پارک تأمین نشاط، شادابی و افزایش سرانه فضای سبز است با ارتقای توسعه فضای سبز و تجهیز امکانات رفاهی، تفریحی و ایجاد منظره زیبایی در پارک، امکان تخصیص ساعات بیشتری از اوقاف فراغت شهروندان در پارک را فراهم می کند و نشاط اجتماعی بیشتری برای شهروندان ایجاد میکند. در همین راستا دهیاری منجیل آباد تجهیز و محوطه سازی پارک منجیل آباد را در دستور کار خود قرار داد .
احداث گلخانه جهت توسعه پایدار
کشت گلخانه ای بخشی از عملیات کشاورزی است که با افزایش بهره وری از زمین و آب، باعث افزایش اشتغال و درآمد می شود. احداث گلخانه امری مهم در جهت توسعه پایدار بوده و موجب مهاجرت معکوس به روستاها و همچنین موجب کاهش هدر رفت آب و خاک منطقه می گردد. در این راستا گلخانه ای توسط دهیاری باهدف درآمد پایدار ساخته شده است که مراحل زیرسازی، محوطه سازی، اجرای کامل سازه، نایلون کشی آن انجام و در مرحله مزایده و واگذاری به بخش خصوصی می باشد .
توجه دهیاری به شناسایی مشکلات و تلاش برای رفع آن ها
هر چه بیشتر بتوانیم میزان خدمات را به روستاییان افزایش دهیم آنان بدون دغدغه میتوانند به تولیدات خود بپردازند و شاهد افزایش و رشد کم و کیفی تولید محصولات روستاییان باشیم. برنامهریزی و استفاده بهینه از منابع دولتی و محلی بهترین راه برای خدمترسانی مطلوب به روستاییان است . برای اینکه بتوانیم در مسیر خدماترسانی بهتر به روستای منجیل آباد گام برداریم باید با شناسایی کمبودها و برطرف کردن مشکلات از قبیل : کمبود نیروی خدماتی با توجه به مهاجرتهای معکوس شهر به روستا و افزایش جمعیت و نیز عدم مجوز به کارگیری نیرو از استانداری ، عدم وجود اهرم قانونی بازدارنده جهت جلوگیری از ساخت و سازهای غیر مجاز، عدم واریزی بودجه لازم (ارزش افزوده ) با توجه به سرشمای سال 1395 و عدم به روز رسانی سرشماری با توجه به افزایش جمعیت ، عدم تصویب طرح هادی جدید با توجه به افزایش جمعیت، عدم مجوز جهت دریافت عوارض اتباع ساکن روستا که خدمات روستا را استفاده میکنند و عوارض به حساب اداره اتباع شهرستان واریز میگردد، عدم وجود اداره مستقل بنیاد مسکن در شهرستان و ایجاد مسیر سهل جهت انجام امورات ارباب رجوع در سیر مراحل صدور پروانه، مدیریت صحیح آب شرب گام بلند برای رفع آن ها و در مسیر توسعه روستای منجیل آباد برداریم .
برنامه ریزی و آینده نگری برای توسعه روستای منجیل آباد
روستا ی منجیل آباد به عنوان سکونتگاه، به منظور رسیدن به توسعه ای متعادل و پایدار، نیازمند برنامه ریزی دقیق و آگاهانه خواهد بود تا بدینوسیله بتواند مسائل و مشکلات موجود را پشت سر نهاده و به سوی توسعه پایدار حرکت نماید. مهدی محمدی دهیار برتر سال های 1401 و 1402 با برنامه ریزی بر مبنای نیاز و درخواست اهالی روستا به تقاضای 17 ساله ساکنین مبنی بر ایجاد زیرگذر در سه راهی منجیل آباد (جهت سهولت در رفت و آمد) با یاری و مساعدت شورای اسلامی پاسخ داده و این مهم در مراحل پایانی و اخذ مجوز از اداره راه وشهرسازی و فرمانداری محترم قرار دارد. از دیگر برنامه های دهیاری منجیل آباد میتوان به اصلاح هندسی ورودی منجیل آباد، تکمیل ساختمان اداری تجاری دهیاری، تکمیل فاز دوم جاده شاهد شهر به منجیل آباد ، مقاوم سازی سرای محله منجیل آباد، ، استفاده از تسهیلات بانکی و خرید ماشین آلات عمرانی اشاره نمود.
توجه به حفظ و گسترش فرهنگ در روستا
برنامه ریزی فرهنگی در روستا به عنوان بخشی از فرایند توسعه پایدار روستا از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این نوع برنامه ریزی در جهت تقویت اجزای اصلی هویت فرهنگی روستا در پرتو چینش مناسب و تعیین جایگاه صحیح، هر یک از عوامل دینی،ملی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و ارزشی باید مورد اهتمام قرار گیرد. در این راستا برنامه های فرهنگی در روستای منجیل آباد از اهمیت بالایی برخوردار است . دهیار و اعضای شورای اسلامی منجیل آباد توجه ویژه ای به برگزاری مراسمات فرهنگی و مذهبی دارد که می توان به برگزاری مراسمات مذهبی و فرهنگی با نصب بنر ، اطلاع رسانی و فرهنگسازی در سطح روستا (برگزاری مراسم روز تاسوعا و عاشورا ، جشن بزرگ نیمه شعبان ، برگزاری جشن ولادت حضرت علی (ع)، برگزاری جشن ولادت حضرت زهرا (س))، برگزاری سالگرد ارتحال حضرت امام (ره) در سطح روستا و شهرستان ، برپایی موکب درایام محرم ، عزاداری دو ایام محرم و صفر ، برگزاری و افطاری در 30 شب ماه رمضان در مسجد جامع به همت خیرین ، تهیه و توزیع بسته معیشتی در سطح روستا هر ساله در 3 نوبت به همت شورا و خیرین روستا ، رسیدگی به امور مزار از جمله نصب تابلوی جدید مزار ، خرید آب سرد کن ، ایجاد سالن 300 متری برگزاری مراسمات ، نصب دوربین نظارتی ، خرید و نصب کولر ، ایجاد سقاخانه که در حال اجرا می باشد ، بازدید و دیدار دوره ای از خانواده شهدا و جانبازان و ایثارگران اشاره کرد .
حمایت مجموعه مدیریتی روستا از ورزش
موضوع ورزش و جوانان در مجموعه مدیریتی دهیاری منجیل آباد از اهميت خاصي برخوردار بوده و هدف این مجموعه توسعه فرهنگ ورزش در بین جوانان، افزایش نشاط و سرگرمی و علاقمندی آن ها به ورزش است. در این راستا آکاد می و تیم های ورزشی را تشکیل داده که می توان به تشکیل آکاد می فوتبال منجیل آباد با بیش از 100 عضو فعال و کسب چندین مقام ، تشکیل تیم مینی فوتبال بانوان که موفق به صعود به مسابقات سطح استان گردیده، تشکیل تیم تکواندو بانوان، میزبانی برخی از مسابقات مختلف ورزشی در شهرستان و کشور اشاره نمود.
به پیج اینستاگرامی «شهروندالبرز» بپیوندید
instagram.com/shahrvand.alborz