ایران از واردات واکسن نیوکاسل و برونشیت بی‌نیاز می‌شود

ایران از واردات واکسن نیوکاسل و برونشیت بی‌نیاز می‌شود
شناسه خبـر : ۱۱۵۲۶۲ شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۵

رئیس بخش تولید واکسن‌های برونشیت و آنسفالومیلیت مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی از دریافت پروانه تولید واکسن زنده دوگانۀ نیوکاسل و برونشیت عفونی (Clone۱۲IR+H-۱۲۰) از سوی سازمان دامپزشکی کشور برای تولید انبوه این واکسن خبر داد.

دکتر شهین مسعودی امروز شنبه ۲۴ آذرماه تولید موفقیت‌آمیز واکسن زنده دوگانۀ نیوکاسل و برونشیت عفونی (Clone۱۲IR+H-۱۲۰) را دستاورد مهمی دانست و اظهار کرد: با تولید این واکسن و دریافت پروانه تولید انبوه واکسن از سازمان دامپزشکی کل کشور، از واردات واکسن جلوگیری می‌شود و صرفه جویی ارزی قابل توجهی به همراه خواهد داشت.

 

وی با بیان اینکه تولید این واکسن، کشور را از واردات در این زمینه بی نیاز می‌کند، افزود: همچنین قدرت رقابت واکسن‌های تولید داخل در برابر فرآورده‌های مشابه خارجی برای حفظ بازار مصرف افزایش می‌یابد و ظرفیت‌های لازم برای صادرات به کشورهای منطقه ایجاد خواهد شد.

 

رئیس بخش تولید واکسن‌های برونشیت و آنسفالومیلیت مؤسسه رازی خاطرنشان کرد: تولید این واکسن و افزایش میزان پیشگیری و کنترل بیماری‌های نیوکاسل و برونشیت عفونی طیور در کشور، افزایش رضایتمندی مشتریان را نیز به دنبال خواهد داشت.

 

وی ضمن معرفی این بیماری‌ها گفت: دو بیماری نیوکاسل (ND) و برونشیت عفونی (IB) در صنعت مرغداری بیماری‌های مهمی بوده و عامل خسارت اقتصادی قابل توجهی به این صنعت هستند و در اکثرنقاط دنیا در شرایط نگهداری متراکم نقش یک مشکل اساسی را دارد.

 

مسعودی افزود: این دو بیماری با رعایت شرایط امنیت زیستی و واکسیناسیون کنترل می‌شوند، بنابراین تولید واکسن‌هایی با اثر بخشی بیشتر و عوارض کمتر مورد نیاز بود.

 

وی خاطرنشان کرد: استفاده از واکسن‌های دوگانه زنده از نظر اقتصادی به دلیل حذف استرس ناشی از مایه کوبی مکرر، احتمال کمتر مرگ و میر گله، صرف وقت و هزینه کمتر و حذف عوامل زیان‌آور دیگر، مورد توجه مرغداران قرار گرفته است.

 

عضو هیئت علمی مؤسسه رازی اضافه کرد: همچنین با توجه به واردات انواع واکسن‌های توام برونشیت + نیوکاسل، تولید این واکسن‌ها ارزش اقتصادی بالایی دارد.

 

وی با اشاره به خصوصیات ویروس Clone۱۲IR گفت: ویروس کلون یک سویه لنتوژنیک نیوکاسل است که تاثیر بسیار بالا در حفاظت از جوجه‌های با یا بدون آنتی بادی مادری و پاسخ ایمنی قویتری را باعث می‌شود و دارای مزایای هر دو واکسن B۱ (حداقل عوارض پس از واکسیناسیون، حتی پس از مصرف در یک روزگی) و واکسن لاسوتا (تحریک ایمنی بالا در جوجه‌ها در حضور آنتی بادی مادری) است.

 

مسعودی از دیگر مزایای استفاده از این واکسن را حفظ تولید و عملکرد مورد انتظار گله در شرایط پر خطر مزرعه عنوان کرد که بی‌ضرری و محافظت کنندگی آن نیز بر اساس ارزیابی‌ها به اثبات رسیده است.

به پیج اینستاگرامی «شهروندالبرز» بپیوندید
instagram.com/shahrvand.alborz