در بازدید میدانی معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و جمعی از مسئولان استانی از پروژههای آبخیزداری در حوزه شهرک طالقان، بر نقش مؤثر بندهای اصلاحی و روشهای بیولوژیکی در کاهش دبی اوج سیلاب، کنترل رواناب و تثبیت منابع آب و خاک تأکید شد.
به گزارش شهروند البرز البرز، روز ۲۵ فروردین ۱۴۰۴، حسن وحید معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی کشور به همراه جمعی از مدیران و مسئولان کشوری و استانی از پروژههای اجراشده در حوزه آبخیز شهرک طالقان بازدید کردند.
در این بازدید، حمید نوری مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک، مهدی فتحی مشاور معاونت آبخیزداری، سرهنگ آهنگران فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور، اصغر بیات مدیرکل منابع طبیعی استان البرز، علی شهبازی معاون آبخیزداری استان، و سرهنگ یوسفی فرمانده یگان استان البرز، نیز حضور داشتند.
حسن وحید در این بازدید با اشاره به اهمیت مدیریت بهموقع و علمی سیلابها در مناطق حساس، احداث بندهای اصلاحی را راهکاری مؤثر و زودبازده دانست و گفت:
«این سازهها ضمن کاهش فرسایش در آبراههها و افزایش زمان تمرکز، با مهار و کاهش سرعت جریان، دبی اوج سیلاب را به طور چشمگیری کاهش دادهاند. تلفیق این اقدامات با روشهای بیولوژیکی، عملکرد پروژهها را بهینهتر کرده است.»
وی همچنین تأکید کرد:
«با اجرای عملیات آبخیزداری در این منطقه، علاوه بر کاهش خسارات مالی و جانی ناشی از سیلاب، شرایط هیدرولوژیکی منابع آب نیز با طراحی دقیق خروجیها، دچار اختلال نشده و جریان پایه حفظ شده است.»
در ادامه این بازدید، اصغر بیات، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز، با تشریح تهدیدات محیطی و اقلیمی استان گفت:
«الگوهای جدید بارندگی، تغییرات اقلیم، وقوع سیل و زمینلغزش، تراکم بالای جمعیت، فرونشست دشتها، و جغرافیای خاص البرز، لزوم اجرای طرحهای جامع آبخیزداری را دوچندان کرده است.»
وی افزود:
«در سالهای اخیر اقدامات مؤثر و هدفمندی در این راستا اجرا شده است. تحقق توسعه پایدار و پایداری سرزمین در گرو مدیریت جامع حوزههای آبخیز است که با مشارکت جوامع محلی و همکاری نهادهای مسئول، امکانپذیر خواهد بود.»
این بازدید در راستای ارزیابی میدانی از اقدامات صورتگرفته و شناسایی نیازهای آتی در حوزه حفاظت از منابع آب و خاک شهرستان طالقان انجام شد.
به پیج اینستاگرامی «شهروندالبرز» بپیوندید
instagram.com/shahrvand.alborz