دیدار عباس کمالی روستا سرپرست منطقه 7 شهرداری کرج با سالمندترین بانوی کرجی ساکن منطقه 7 در هفته فرهنگی کرج.
میتوان فرهنگ را مجموعه ای از آداب و رسوم یک جامعه اعم از یک گروه یا یک قوم یا حتی یک ملت دانست .بی شک وقتی جامعه را با هدف کالبد شکافی فرهنگی مورد کنکاش قرار می دهیم آنچه بیش از هر چیز خودنمایی می کند تاریخ ،قومیت و نحوه زندگی مردم آن دیار است که رخ می نماید . مردم کرج هر چند دروازهای شهر را با رویی گشاده بروی دیگر اقوام باز نموده اند و به شهرزیبایشان شهری مهاجر پذیر لقب داده اند، اما همچنان بر آداب و رسوم خویش پایبند و بر سنت های خویش مهر تایید و بر دست بزرگانشان پیشانی می گذارند.
این شهر چهار فصل زیبا که در تمامی فصول سال تابلوی نقاشی زیبا و شاهکار عظمت خالق یکتاست این روزها با نام ((روز فرهنگی کرج)) نقاب از رخ می کشد و به خورشید سلامی دوباره میدهد.
به یمن هفته فرهنگی کرج ؛میهمان بانو عالم تاج ناصر خاکی بودیم سالمندی که چند روزست دومین قرن را به نظاره نشسته .بانویی از دل طبیعت .عالم تاج ناصر خاکی از زیبایی ها و نهرها و درختان سر به فلک کشیده کرج ، از بچه گی ها و دویدن ها در باغات گوهردشت و حیدرآباد از صدای خنده های کودکان کرجی و بازی های آن روزها چنان با شعف سخن می گوید که انگارصدایشان را می شنوی .رادیوی کنار دست بانو عالم تاج ناصرخاکی انگار همچنان روی موج سالهای 1300 سوار است و نغمه اش با خروس خوان و حیاط زیباو سرسبز بانوی کرجی کوک شده .در این همه صفا و صمیمیت گم می شوی وقتی می خواهی روز فرهنگی کرج را در تاریخی چنین زیبا خلاصه کنی و بدور از هر هیایویی ،ازمادر تاریخ بسراغ فرهنگ این شهر قدم برداری .
به همراه عباس کمالی روستا سرپرست منطقه 7 به دیدار سالمندترین کرجی منطقه رفتیم تا یادآور شویم که تمدن و فرهنگ را تاریخ می سازد و چه تاریخی زیباتر از لهجه ناب بانو عالم تاج ناصر خاکی وقتی از ارباب و رعیتی ، از مرحوم ترقی و از هزاران حرف نشنیده سخن می گوید .از 8 فرزندش که همچون پروانه به دور وجود پر نورش می چرخیدند، از 22 نوه و نتیجه ای که امروز در سایه او جان گرفته اند، از همه و همه شیرین و شمرده سخن می گفت آنچنان که دلت میخواست ساعتها کنارش بمانی و بارهاو بارها در گوشش زمزمه کنی و دعای ماندگاری بخوانی ،هرچند اگر دعایی خالص و بی ریا و برگرفته از قلبی پاک بر دایره اجابت قرار گیرد همان دعای اوست در حق ما .
جوری صمیمانه حرف میزد که انگار سالهاست تو را می شناسد .بی شک این همه مهمان نوازی یا بهتر بگویم مهاجر پذیری مردم خوب کرج میراثی ست از گذشتگان و پدرانشان که با ساخت مهمانسرای ینگه امام در ساوجبلاغ روزی میزبان سواران جاده ابریشم بوده اند و پناهگاه صخره ای سرهه با قدمت 50 هزار ساله که از فرهنگ غنی نوع دوستی مردمان این دیار خبر می دهد. .بیاییم قدرشناس این مردم خوب باشیم و از بزرگان این شهر به دور از هر هیاهو نه به روش امروزی خودمان بلکه با جستجو در بافت سنتی افکارمان به زیباترین شکل که همان دلجویی از این بزرگواران است قدردانی کنیم . اینجا بود که شعر سهراب در خاطرم جان گرفت: چشمها را باید شست جور دیگر باید دید
به پیج اینستاگرامی «شهروندالبرز» بپیوندید
instagram.com/shahrvand.alborz