وجیهه محمدی مدیرکل بهزیستی استان البرز در دیدار با رییس هیات مدیره خانه مطبوعات استان البرز؛

رسانه ها ظرفیتی بی بدیل در جهت ایجاد اهداف و ظرفیت سازی در سطح جامعه هستند

رسانه ها ظرفیتی بی بدیل در جهت ایجاد اهداف و ظرفیت سازی در سطح جامعه هستند
شناسه خبـر : ۱۱۱۸۶۱ سه شنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۴

وجیهه محمدی مدیرکل بهزیستی استان البرز به همراه معاونین خود از خانه مطبوعات البرز بازدید کرده و در این بازدید فعالیت ها و برنامه های این اداره کل را مورد بررسی قرار داد.

به گزارش شهروندالبرز، در این دیدار مدیرکل بهزیستی استان البرز ظرفیت رسانه ها را ظرفیتی بی بدلیل در جهت ایجاد اهداف و ظرفیت سازی در سطح جامعه برشمرده و گفت: بدون شک‌نقش رسانه ها در جریان آگاهی بخشی در جامعه و مشارکت شهروندان در امور اجتماعی، ظرفیت سازی و ... می تواند به عنوان بازوی حمایتی در کنار بهزیستی و سبب تحولات بسیار خوبی در این خصوص شود.

محمدی اظهار کرد: هر گاه رسانه ها در کنار ما قرار گرفتند توانستیم در اهداف و برنامه های خود موفق تر عمل کنیم.

وی با بیان‌این که وجود رسانه ها در برنامه ها و مشارکت شان در امور اجتماعی می تواند زمینه ساز تحولات سازنده ای در کنار مردم و بخش دولتی باشد بیان کرد: از رسانه ها می خواهیم در بخشی از رسالت خود که به عنوان مسوولیت اجتماعی مطرح است پا به پای ما در میدان‌کمک و همیاری به جامعه هدف ما کنارمان باشد چرا که وجود رسانه ها و اثر بخشی آنان در فرهنگ‌ سازی و اطلاع رسانی می تواند سبب امید و نشاط بیشتر در جامعه گردد و میل به زندگی و امید به آینده را بیشتر در بین مردم تقویت کند.

این ‌مسوول تصریح کرد: بدون‌شک‌ حضور مقتدر رسانه ها در کنار بهزیستی علاوه بر موارد یاد شده سبب یادآوری و تأکید به برخی دستگاه‌های خدمات رسان‌است که بايد با قرار گرفتن در کنار بهزیستی در برخی بخش ها به مسوولیت های خود که‌ در قانون نیز آمده عمل کنند.

مدیرکل بهزیستی استان البرز همچنین ‌تصريح کرد: خوشبختانه رسانه های خوبی در استان البرز وجود دارد که فعالیت آنان می‌تواند در این ظرفیت بخشی کارگشا بوده و با مطالبه گری های خود در جهت احقاق حقوق بخش مهمی از جامعه از جمله معلولان، نابینایان،سالمندان و ... در سطح شهر و استان مان کمک کند به استانداردهای لازم دست یابیم.

وجیهه محمدی در ادامه با اشاره به مناسب سازی معابر و خیابان های شهر برای معلولان، نابینایان و سالمندان اظهار کرد: در سال های آینده با خیزش پرشتاب جمعیتی کشور به سوی سالمندی مواجه هستیم که اگر در این زمینه فعالیت های لازم از جمله مناسب سازی معابر، ساختمان های دولتی و مسکونی ... مورد انجام قرار نگیرد شاهد مشکلات بسیاری در آینده نزدیک در این زمینه خواهیم بود.

وی از تمامی نهادها و دستگاه‌های خدمات رسان خواست در این‌زمینه جدی تر ورود کرده و کمک کنند به فضای مطلوب تری در این زمینه دست یابیم. محمدی تاکید کرد: همه ما بالاخره پا به سالمندی خواهیم گذاشت و اگر مطالبات جدی جامعه در این زمینه مورد بی مهری قرار گرفته و مغفول بماند خود در آینده نیز در ورود به‌ سن سالمندی که بخش مهمی از زندگی مان‌محسوب می شود با مشکلات بسیاری در تردد در سطح جامعه و استفاده از ظرفیت های شهری و ... روبرو خواهیم‌شد.

محمدی در محوری دیگر از این نشست ساماندهی کودکان کار را مورد توجه قرار داده و گفت: مطالعات خوبی در این زمینه انجام شده و در این زمینه با توجه به ظرفیت های خوبی که در استان وجود دارد تلاش خواهیم کرد، تا چند ماه آينده فعالیت های چشمگیری مورد انجام قرار گیرد و این معظل به صورت زیرساختی مورد رفع و ساماندهی قرار گیرد. وی تاکید کرد: باید به سمتی حرکت کنیم که خدمات بهزیستی به آحاد جامعه معرفی شود تا ظرفیت سازی های لازم بتواند بستر مناسبی در جامعه پیدا کند.

وی تصریح کرد: در برخی شاخصه ها همچون شاخص های اجتماعی همانطور که قبلا اشاره شد در سطح استان عقب هستیم که احیای آن با عمل به عمل به وظایف برخی دستگاههای خدمات رسان‌همچون شهرداری ها محقق خواهد شد.وی خبر داد: برخی زیرساخت ها در حال ایجاد است و در حوزه توانبخشی تاتر معلولین البرز له زودی میزبان ۶ استان کشور است.

محمدی گفت: متاسفانه زیرساخت های مناسبی برای حضور ، اجرا و فعالیت معلولان در این بخش در سطح استان وجود ندارد و باید فضاس فیزیکی جامعه را نیز برای حضور این قشر در جامعه نیز فراهم کنیم و احیای حقوق آنان در جامعه بیش از قبل مورد توجه قرار گیرد.

وی همچنین ایجاد‌تفاهم‌ نامه با خانه مطبوعات البرز در زمینه امور نیکوکاری و جلب مشارکت های مردمی و ایجاد اعتماد سازی بین‌بخش خصوصی و صنعت را مثمر ثمر برشمرد.

رضا عباس زاده رییس هیات مدیره و مدیرعامل خانه مطبوعات استان البرز نیز در این نشست و دیدار صمیمی ظرفیت رسانه های استان را ظرفیتی کم‌نظیر در کنار بخش دولتی و سازمان ها و نهادهای خدمات رسانی چون‌بهزیستی دانسته و گفت: رسانه ها به عنوان افسران جبهه آگاهی بخشی همواره خود را در کنار مردم و مسوولان می‌دانند و در تلاش هستند بتوانند به مسوولیت های اجتماعی خود عمل کنند.

رضا عباس زاده اظهار کرد: هر گاه رسانه ها در موضوعی ورود و مطالبه گری کنند بدون‌شک در آن‌ زمینه شاهد تحقق اهداف مورد نظر و شکوفایی امور در جهت کمک به مردم و دولت بوده ایم.

وی ادامه داد: ظرفیت بخشی و ظرفیت سازی بدون شک با تعامل سازنده با رسانه ها و نقدهای سازنده این قشر فرهیخته در کشور محقق خواهد شد چرا که نگاه تیزبین و تخصصی رسانه های روشن همواره چون چراغی روشن‌هدایتگر راه آینده کشور و جامعه است و تا روزی که این چراغ روشن‌ است جامعه می تواند امید به آینده را در جامعه متبلور کند و با قرار دادن امیدها و ایده ها در کنار هم جامعه ای پویا رقم‌بزنند.

وی افزود: جلب مشارکت اجتماعی و همسو کردن مردم در این فرآیند در کنار بخش دولتی بدون شک با همراهی رسانه ها پر جنب و جوش تر و پرنشاط تر خواهد‌گردید.

رئیس هیات مدیره خانه مطبوعات استان با اشاره به نقش صنعت و رسالت اجتماعی بخش صنعتی استان و همچنین ایجاد حس اعتماد در این مشارکت ها را از جمله مزیت ها و ظرفیت های بی بدلیل رسانه ها برشمرده و بیان کرد: باید‌تلاش کرد این حسن اعتماد ایجاد و مستحکم بنا گردد تا بخش صنعتی و بازرگانی استان نیز در این میدان ورود پيدا کند و همپای نهاد خدمات رسانی چون‌بهزیستی قرار گیرد و برای تحقق این مهم ایجاد اتاق گفت گوی رسانه و بهزیستی و در کنار آن بخش خصوصی باید ایجاد و مهیا گردد.

عباس زاده نقش رسانه ها را در ظرفیت سازی و مشارکت اجتماعی را مورد توجه قرار داده و اظهار کرد: تخصص، تعهد و تجربه رسانه ها در تعاملات اجتماعی و ... در همه جوامع به عنوان بازوی کمکی در تمامی بخش ها همواره مورد توجه دولت ها، مردم و مسوولان بوده و نهادها و ... نباید از این ظرفیت عظیم کناره گرفته و یا آن را نادیده بگیرند که هر گاه در اموری این ظرفیت مغفول ماند و در آن زمینه کمبودها و کاستی ها آن‌بخش را با مشکلات بسیاری روبرو ساخته و حق مطلب چنان‌چه باید باشد ادا نشد، حتا اگر فعالیت ها در آن حوزه مطلوب بوده باشد و در‌ این ‌زمینه مقام‌معظم رهبری تاکید بسیاری بر ارائه عملکرد و فعالیت های مسوولان‌به مردم از طریق رسانه ها دارند تا مردم با خدمات و فعالیت های دولت به مردم آگاه شوند.

عباس زاده در آخر گفت: به زودی تفاهم‌نامه ای در زمینه ایجاد مرکز نیکوکاری خانه مطبوعات و بهزیستی استان البرز امضا خواهد شد تا ظرفیت های رسانه های استان در این خصوص مورد استفاده مردم و جامعه هدف بهزیستی قرار گیرد.

میر محمدی معاون امور اجتماعی بهزیستی استان نیز،در بخشی دیگر از این نشست مطرح کرد: استان البرز استانی بسیار آسیب پذیر به واسطه برخی شرایط،موجود از جمله مهاجرپذیری و ...است و به زودی با اجرای طرحی از،سوی سازمان بهزیستی در البرز در زمینه کودکان کار در غالب برنامه اقدام و عمل فعالیت های لازم در زمینه ساماندهی کودکان کار و خانواده های آنان انجام شود.

وی اعلام کرد: حدود ۵۱۸ کودک کار و خیابان در استان البرز وجود دارد که این تعداد از طریق ارتباط با بهزیستی و همکارانمان شناسایی شده اند که در غالب این طرح و دو تا چهار مرکز ارائه خدمات روزانه و شبانه روزی مورد ساماندهی و جذب قرار خواهند گرفت.

میرمحمدی بیان کرد: ۲ مرکز غربالگری قرار است در این زمینه فعالیت و ارایه خدمات مستمر دهند.

وی موضوع خانواده کودکان کار را مورد توجه قرار داده و افزود: ساماندهی و نگهداری کودکان کار و خانواده آنها در این‌طرح مورد توجه قرار گرفته و در ماهدشت در مرکزی در این زمینه در حال ایجاد و تدارک است که با ظرفیت ۲۰۰ نفر به ارایه خدمات به این قشر خواهد پرداخت.

این‌مسوول اظهار کرد: حرکت به سوی ارائه خدمات اجتماعی و خدمات اولیه از جمله موضوع پوشاک،تغذیه، سوادآموزی و آموزش و خانواده و توانمندسازی خانواده کودکان کار در این طرح مورد توجه قرار گرفته‌است.

وی اعلام کرد: ۸۲ درصد از کودکان کار و خانواده هایشان جزو اتباع بیگانه بوده و در اين زمینه با توجه به شرایط موجود و جلسات متعدد با اداره اتباع به عنوان مهمان این افراد شناسایی و خدمات لازم همانطور که قبلا به آن اشاره شد به این افراد تا توانمندسازی آنان ارائه خواهد شد تا زمینه فقر و مشکلات ناشی از،آن در سطح جامعه کاهش یافته و زدوده شود.

فلاح نژاد معاون توانبخشی مدیرکل بهزیستی استان البرز نیز در بخش دیگر این نشست ضمن بررسی فعالیت‌های بهزیستی استان در این‌بخش گفت: در استان ۲ مرکز توانبخشی مبتنی بر خانواده وجود دارد، همچنین توانبخشی و خدمات نیز در منزل از سوی بهزیستی در منازل برای جامعه هدف در این‌بخش مورد انجام قرار می گیرد.

وی بیان کرد: ۶۵ مرکز شبانه‌روزی در غالب های تخصصی معلولان، سالمندان، بیماران اعصاب و روان، بیماران‌جسمی و حرکتی، خانه کوچک و ... در استان وجود دارد و به ارایه خدمات می پردازند.

وی ادامه داد: حدود ۷۸۰ نفر از موارد دریافت کننده خدمات یاد شده فاقد متولی دولتی هستند.

وی با اشاره به بحث وسایل توانبخشی از جمله ویلچر، سمعک، عصا ، دستشویی فرنگی و ... تصریح کرد: در سال اخیر ۲ هزار و ۸۰۰ مورد از،این‌وسایل برای جامعه هدف بهزیستی خریداری گردیده که این‌آمار بیش از ۵ برابر سال گذشته بوده است.

وی تاکید کرد: این اقلام با اولویت دانش آموزان و دانشجویان ارائه خواهد شد.

توکلی معاون پیشگیری مدیرکل بهزیستی استان نیز در این نشست ضمن بیان فعالیت های این معاونت و لزوم توجه هر چه بیشتر مردم و رسانه ها در امر پیشگیری و فرهنگ سازی در این بخش اظهار کرد: تشکل های مردم نهاد بسیاری در بخش پیشگیری به فعالیت می پردازند اما متاسفانه اتحاد بین این تشکل ها هنوز اتفاق نیفتاده است.

توکلی ادامه داد: باید سازوکارهای لازم در این زمینه بیش از پیش مهیا شود تا بتوانیم به اهداف مورد نظر به بهترین شکل دست یابیم. وی افزود: در طرح خود مراقبتی یکی از مولفه های تحقق آن سواد رسانه ای است که باید بیش از پیش بستر آن مهیا شود.

وی همچنین با بیان این مهم که ما از رسانه ها توقع داریم همیشه در صحنه باشند گفت: توقع می رود با یک گزارش یا مشاهده ،بهزیستی در معرض قضاوت قرار نگیرد چرا که ممکن است در اتفاق و رویدادی جنبه های مهم و علمی ان برای مددجویان مورد توجه قرار نگیرد و عدم اگاهی از اطلاعات لازم سبب ایجاد ابهام گردد.

وی تاکید کرد: بهزیستی با ارایه خدمات و فعالیت های خود با نگاهی علمی و تخصص گرایانه ورود می کند.


نویسنده : آمنه شکوهی

به پیج اینستاگرامی «شهروندالبرز» بپیوندید
instagram.com/shahrvand.alborz