عزم دولت سیزدهم تکمیل پروژه های کلیدی و نیمه‌کاره البرز

عزم دولت سیزدهم تکمیل پروژه های کلیدی و نیمه‌کاره البرز
شناسه خبـر : ۱۱۱۸۸۶ پنجشنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۱ - ۰۸:۰۷

سفر ۱۸ فروردین ماه سال ۱۴۰۱ رییس جمهور و هیات دولت به استان البرز افزون بر واکاوی مشکلات و کاستی ها، خبرهای خوشی برای پایان دادن به رکود چندین پروژه کلیدی و نیمه کاره از جمله قطار شهری ، بزرگراه شمالی و بیمارستان ها در این استان به همراه داشت.

به گزارش خبرنگار ایرنا، استان نوپای البرز با جمعیتی حدود سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در بخش زیر ساخت ها از جمله ترافیکی و حمل و نقل ، بهداشت و درمان و سایر بخش ها با کاستی ها و مشکلات فراوانی مواجه است هر چند که نباید از مزیت ها و قابلیت های مختلف آن چشم پوشی کرد.

با این اوصاف در دهه های ۸۰ و ۹۰ پروژه های متعددی با هدف تقویت زیر ساخت ها در البرز کلید خورد که هرچند زمان خود فرصت بهره برداری از برخی از آنها وجود داشت اما بنا به عللی محقق نشد و اینک به عنوان یک میراث به دولت سیزدهم رسیده است.

دولت سیزدهم که در شرایط سخت تحریمی و فشارهای مختلف فعالیت خود را آغاز کرد اکنون مصصم است تا با برنامه ریزی درست ، عقب ماندگی های برجای مانده از گذشته را جبران کند و به بسیاری از کاستی ها پایان بخشد.

در میان پروژه های نیمه کاره استان البرز خط ۲ قطار شهری ، بزرگراه شمالی و بیمارستان ها بیش از هر چیز خودنمایی می کند هر چند که محرومیت آموزشی و فرهنگی در این استان هنوز هم بیداد می کند.  

خط ۲ قطار شهری کرج پروژه نیمه تمام و سالخورده

عزم  دولت  سیزدهم بر تکمیل پروژه های کلیدی و نیمه کاره  البرز

خط ۲قطار شهری کرج  به طول ۲۷ کیلومتر با ۲۷ ایستگاه که قرار است کمالشهر در غرب کرج را به شهرستان ملارد در استان تهران متصل کند یکی از پروژه هایی است که بنا به گفته مسوولان استانی و  محلی تکمیل آن از توان مالی مدیریت شهری کرج خارج می باشد هر چند که تاکنون کارهای زیادی برای حفاری تونل و تجهیز بخشی از آن صورت گرفته است .

بنا بر علل  مختلف  مراحل ساخت و تکمیل این پروژه برای مردم استان البرز زمانبر و خسته کننده شده  است؛ قطار شهری  به عنوان اولین پروژه سنگین مدیریت شهری کرج در سال ۱۳۸۵ کلید خورد، کمک به روان سازی ترافیک، کاهش آلودگی هوا و جابه جایی ارزان و آسان ساکنان استان البرز به ویژه کلانشهر کرج و مناطق پیرامونی آن برای ساخت پروژه هدفگذاری شده است.

با اینکه قرار بود خط ۲ قطار شهری کرج در سال ۱۳۹۰ بهره برداری شود اما مشکلات مالی ، اعمال تحریم های ظالمانه و مسائلی از این دست سبب شد تا دست اندرکاران محلی و کشوری به رغم زحمات و تلاش های فراوان توفیق کلی برای پایان دادن به پروژه حاصل نکنند.

 در محدوده اجرای خط ۲ قطار شهری کرج ۲۷ ایستگاه طراحی شده که تاکنون ۱۳ ایستگاه آنها عملیاتی شده است .با این وجود در اوایل دهه ۹۰ تعداد ۲ رام قطار برای خط ۲ قطار شهری کرج خریداری شد که این قطارها هنوز در انبارها نگهداری می شوند وگاهی مواقع هم در تهران خدمات ارائه می دهند.

در مجموع از ۲۷ کیلومتر مسافت خط ۲ قطار شهری کرج تاکنون ۱۵ کیلومتر از تونل آن بین دانشگاه خوارزمی در غرب کرج و ایستگاه شهید سلطانی در جنوب شرقی این کلانشهر حفاری شده است.

از ۱۵ کیلومتر تونل حفاری شده طبق گزارش های رسمی ،عملیات تجهیز و قابلیت خدمات دهی  ۶.۵ کیلومتر آن بین ایستگاه گلشهر و چهار راه طالقانی کرج در مرحله تکمیل قرار دارد که اکنون عملیات تست سرد و گرم آن در حال انجام است و در واقع به عنوان قطعه نخست خط ۲ قطار شهری کرج  دهه فجر امسال برای گشایش آن زمان تعیین شده است.

در کنار تجهیز قطعه یک ، عملیات تجهیز قطعه ۲ خط ۲ قطار شهری کرج بین چهار طالقانی و ایستگاه شهید سلطانی نیز هدفگذاری شده است.

مشارکت جدی دولت برای قطار شهری کرج

رییس شورای اسلامی شهر کرج بیان داشت : پیرو سفر فروردین ماه رییس جمهور به استان البرز ، هفته گذشته نشست ویژه با حضور دکتر سید صولت مرتضوی معاون اجرایی رییس جمهور در خصوص تعیین قطار شهری کرج برگزار شد. در این نشست قرار شد ۵۰ درصد بودجه مورد نیاز بزرگراه شمالی کرج از سوی دولت و ۵۰ درصد مابقی توسط شهرداری کرج پرداخت شود.

علی قاسمپور گفت: قرار است با تامین بودجه ، این پروژه در کمتر از یکسال به طول کامل بهره برداری شود ضمن آنکه در این نشست برای تکمیل پروژه قطار شهری کرج ، تخصیص اعتبار و احداث محل نگهداری تجهیزات  مربوط به آن در  اراضی دانشگاه خوارزمی حصارک کرج تصمیم گیری شد.

وی بیان داشت: در نشست مشترک با حضور معاون اجرایی رییس جمهور مقرر شد تا پایان سال ۱۴۰۲  اعتباری معادل ۷۵۰ میلیارد تومان برای خرید ۶ رام قطار توسط وزارت کشور تخصیص یابد و ۶۰۰ میلیارد تومان  از سوی سازمان برنامه و بودجه در قالب برنامه بودجه ملی یا استانی تزریق شود.

همچنین مقرر شد یک هزارو ۶۵۰  میلیارد تومان اوراق مشارکت تا پایان سال ۱۴۰۳ برای کمک به قطار شهری  کرج در نظر گرفته شود که صورت جلسه آماده شده و ابلاغ می شود که نیاز به پیگیری دارد.

بزرگراه شمالی کرج

عزم  دولت  سیزدهم بر تکمیل پروژه های کلیدی و نیمه کاره  البرز

بزرگراه شمالی کرج که به نام سردار شهید حاج قاسم سلیمانی نامگذاری شده است، پروژه کلیدی دیگری است که  طبق بررسی ها  از بار سنگین ترافیک در کرج مرکز استان البرز به طور چشمگیری می کاهد و مردم برای افتتاح آن لحظه شماری می کنند.

این بزرگراه به طول حدود ۱۸ کیلومتر در ادامه آزاد راه شهید همت از سال ۱۳۹۵ عملیات اجرایی آن با اهتمام مدیریت شهری کرج آغاز شده که موانع مختلفی سر راه آن سبز شده است.

وجود معارض و گرانی مصالح و تجهیزات سبب شده تا مدیریت شهری کرج نتواند از محل عوارض پرداختی شهروندان  آن را در زمان مقرر افتتاح کند هر چند که تاکنون هزینه گزافی روی دست شهر و شهروندان گذاشته و بخش عمده کار انجام شده است.

احداث  پل بیلقان به ارتفاع ۱۰۰ متر بر روی رودخانه کرج بخش بزرگی   از پروژه است که مدیریت شهری کرج در حال احداث آن بوده ضمن آنکه بیش از ۱۳ کیلومتر از مسیر بزرگراه و تعدادی تقاطع غیر همسطح آن در مرحله آماده سازی است.

با این اوصاف بضاعت مالی استان البرز و مدیریت شهری برای تکمیل این پروژه که رویکرد ملی دارد ناکافی است و بنا به گفته مسوولان البرز باید از خزانه ملی کمک گرفته شود.

اکنون ورودی شرقی کلانشهر کرج به سبب تردد میلیونی  خودروها  در اوایل روز و شامگاهان با ترافیک سنگین مواجه بوده هرچند که یک مسیر جدید در محدوده پل های کلاک و فردیس برای کاستن از این بار ترافیکی در مرحله تکمیل است.

بزرگراه شهید حاج قاسم سلیمانی با گذر از شمال کرج ، بار ترافیکی آزاد راه های تهران – کرج و  شهید همت را به سمت آزاد راه کرج – قزوین در غرب کرج هدایت خواهد کرد و ۱۱ درصد ترافیک کرج کاهش می یابد.

نشستی ویژه برای تعیین تکلیف بزرگراه شمالی  

رییس شورای اسلامی شهر کرج  با اشاره به اینکه در نشست ویژه  با حضور معاون اجرایی رییس جمهور در هفته گذشته به موضوع بزرگ راه شمالی نیز تاکید جدی شد گفت: مقرر شد دولت برای تکمیل پروژه بزرگراه شمالی دولت با مدیریت شهری کرج همکاری لازم را داشته باشد.

قاسمپور بیان داشت : طبق برآورد شرکت مشاور پروژه  تاکنون ارزش املاک مسیر بزرگراه شمالی کرج ۲ هزار میلیارد تومان و اجرای  این پروژه چهارهزارو۲۰ میلیارد تومان ارزش گذاری شده است.

رییس شورای اسلامی شهر کرج  گفت : این پروژه کارکرد ملی دارد و باید بخش عمده اعتبارات از بودجه کشور تامین شود.

۶ بیمارستان نیمه کاره البرز

عزم  دولت  سیزدهم بر تکمیل پروژه های کلیدی و نیمه کاره  البرز

رکود پروژه های بیمارستانی مانند بیمارستان ۲۸۲ تختخوابی فردیس ، بیمارستان سیدالشهدا(ع) کرج ، بیمارستان کمالشهر، بیمارستان شهرجدید مهستان  ، بیمارستان طالقان، بیمارستان چهارباغ  و دیگر مناطق استان تا پیش از آغاز به کار دولت سیزدهم  مقوله مهمی  است که نشان از دامنه وسیع ضعف امکانات ، کاستی ها و تصمیم گیری ها در گذشته استان دارد  تا آنجا که مردم شهرستان ۷۰۰ هزارنفری فردیس از داشتن حتی یک تخت بیمارستانی محروم بوده و  بارها از مسوولان کشوری و استانی مطالبه گری کرده اند.

اینکه طالقان به عنوان منطقه ثقل گردشگری و دورترین شهرستان تابعه البرز نه تنها بیمارستان ندارد و دسترسی به مراکز فوریت پزشکی و بیمارستانی درآن هم نیازمند پیمودن راه طولانی است، باید توجه داشت که محرومیت درمانی تا چه حد در البرز یا همسایه دیوار به دیوار پایتخت فراوان است و اگر چه هیچ فردی  خدمات سال های اخیر طرح تحول سلامت را نفی نمی کند اما به حکم نگاه کارشناسانه می توان دریافت که اولویت ها وضرورت های درمانی این استان در سال های گذشته آخر صف اقدامات اجرایی قرار گرفته است.

گشایش ۶ بیمارستان تا پایان امسال در البرز 

عزم  دولت  سیزدهم بر تکمیل پروژه های کلیدی و نیمه کاره  البرز

رییس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز  دیگر مسوول البرزی است که در بخش سلامت خبرهای خوشی برای  مردم است دارد .او  گفت : با حمایت دولت و همراهی بخش خصوصی امروز کارگاه های متعدد در بخش درمانی این استان فعال است  که  در زمان حاضر پنج  بیمارستان دولتی شامل ۲۸۲ تختخوابی فردیس ، ۱۰۰ تختخوابی کمالشهر، ۶۴ تختخوابی شهر جدید مهستان ، ۶۴ تختخوابی شهرستان فردیس ، ۳۲ تختخوابی شهرستان طالقان و  ۲ بیمارستانی خصوصی به اسامی  ۱۰۰ تختخوابی «به آفرین» و  ۲۰۰ تختخوابی آرین فردیس  در دست ساخت است  که بیمارستان ۱۰۰ تختخوابی آرام هم چندی پیش   در کرج پیش به بهره برداری رسید . 
دکتر شهرام صیادی  افزود: امسال و اوایل سال آینده  در مجموع ۶ بیمارستان دولتی و خصوصی با یک هزار و۲۰۰ تخت در استان البرز افتتاح می شود که ۲ بیمارستان آنها در شهرستان محروم فردیس به بیماران خدمات خواهند داد.

وی ادامه داد: رکود این پروژه ها به سر آمده و مردم منتظر خدمات دهی آنها در ماه های آینده باشند.

مشارکت پذیری برای ایجاد ۱۳۰۰ تخت بیمارستانی 

 صیادی بخش دیگری از سخنانش به چاره جویی ها برای تکمیل یک هزارو۳۰۰ تخت بیمارستانی دیگر  استان پرداخت و گفت :  از مجموع کسری ۲ هزار و ۵۰۰ تخت بیمارستانی استان ضمن راه اندازی یک هزارو ۲۰۰ تخت آنها تا اوایل سال آینده ، مابقی که رقمی معادل یک هزارو۳۰۰ تخت است با برنامه ریزی علمی و عملی تا پایان سال آینده  با مشارکت بخش خصوصی آنها را نیز محقق خواهیم ساخت.

اولویت هایی که در دولت سیزدهم  برای  البرز تعیین شد 

احمد افضلی  سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری البرز نیز به اولویت های دولت سیزدهم در این استان اشاره کرد و گفت : قطار شهری کرج، بزرگراه شمالی کرج، ۲ طبقه شدن اتوبان تهران _ کرج، احداث بیمارستان های جدید با هدف ارتقای سرانه های درمانی و تعیین تکلیف بیمارستان تخصصی امام خمینی (ره)،  توسعه راه های مواصلاتی استان و گازرسانی به روستاها از مهمترین برنامه ها و پروژه های عمرانی استان است که به صورت جدی در دستور کار قرار گرفته است .

وی  افزود: با توجه به تاکید استاندار البرز مبنی بر عملیاتی شدن  مرحله به مرحله  پروژه قطار شهری کرج  و کاهش بار ترافیکی در محدوده چهارراه طالقانی تا ۴۵ متری گلشهر مقرر شد قطعه  یک خط ۲ قطار شهری کرج در ایام الله دهه مبارک فجر امسال  به بهره برداری برسد.

افضلی  با اشاره به اینکه پروژه بزرگراه شمالی کرج  در سه قطعه  تعریف شده است، خاطر نشان کرد: قطعه اول بزرگراه شمالی کرج که دارای یک پل به ارتفاع ۱۰۰ متر است بخش مهم این بزرگراه را به خود اختصاص داده است.

وی  گفت: در زمان حاضر  پروژه بزرگراه شمالی کرج  ۷۳ درصد پیشرفت دارد که با عبور از روی رودخانه کرج ،عظیمیه ، ارتفاعات حسن آباد  و اراضی محمود آباد و باغستان به آزاد راه کرج - قزوین در محدوده بهشت سکینه متصل می شود.

به گفته سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری البرز، راه های مواصلاتی استان به عنوان یکی از مهمترین دغدغه های استاندار البرز و مسوولان در راستای کاهش بار ترافیکی نقاط پرتردد مورد توجه بوده و ‌هست بطوریکه در سفر رییس جمهور و اعضای هیات دولت به استان موضوع ۲ طبقه شدن اتوبان کرج - قزوین به منظور کاهش ترافیک پل فردیس مورد موافقت قرار گرفته است که امید می رود با تخصیص اعتبارات ملی به حوزه راههای استان شاهد تامین زیرساخت های مورد نیاز در این خصوص باشیم.

افضلی در ادامه سخنان خود در رابطه با اقدامات صورت گرفته در حوزه بهداشت و درمان نیز تاکید کرد: بر اساس آخرین آمار موجود، سالانه جمعیتی در حدود ۱۰۰ الی ۱۲۰ هزار نفر به این استان مهاجرت می کنند که خود باعث می شود اقدامات و تلاش های دولت به پای مهاجرت های بی رویه به این استان نرسد. 
وی افزود: در این راستا حوزه بهداشت و درمان همواره به عنوان یکی از مطالبات مهم مردم مطرح می شود. واگذاری ببمارستان تخصصی امام خمینی (ره)  به بنیاد شهید و امور ایثارگران به منظور ارایه خدمات تخصصی به مردم و رسیدگی به امور کارکنان بیمارستان، تسریع در روند احداث بیمارستان ۱۰۰ تختخوابی کمالشهر، بیمارستان ۲۶۰ تخت خوابی فردیس، افتتاح بیمارستان خصوصی ۲۶۰  تختخوابی به آفرین فردیس، افتتاح بیمارستان ۱۰۰ تخت خوابی آرام کرج، بیمارستان ۲۶۰ تختخوابی سیدالشهداء، احداث بیمارستان ۶۰ تختخوابی شهر جدید مهستان(هشتگرد) و همچنین بیمارستان ۳۲ تختخوابی طالقان از جمله پروژه های درمانی است که در دستور کار معاونت عمرانی قرار داشته و جلسات آن به ریاست استاندار البرز به صورت مرتب در حال برگزاری است.

منبع خبر:ایرنا

به پیج اینستاگرامی «شهروندالبرز» بپیوندید
instagram.com/shahrvand.alborz