دلایلی برای مادر شدن

دلایلی برای مادر شدن
شناسه خبـر : ۱۱۱۹۳۸ سه شنبه ۳ آبان ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۸

ازدواج یکی از فضایل سنتی تقویت خانواده و تحکیم بنیان آن است و به دنبال آن، بارداری یکی از نعمت های زیبای خداوند است که فرصت تجربیات تازه ای مانند احساس زیبای مادر شدن را به دنبال دارد.

به گزارش شهروندالبرز، ازدواج به موقع و فرزندآوری در سن مناسب می تواند بر سلامت جسم و روان زنان تاثیر مثبت داشته باشد. "مادر شدن" به اندازه موقعیت اجتماعی و اقتصادی افراد، دارای اهمیت است. فرزندآوری و وجود وابستگی های عاطفی بین اعضای خانواده، باعث تکامل و ارتقا عزت نفس و سلامت روان والدین به ویژه مادران می شود. افزایش انگیزه، مسئولیت پذیری، کمال گرایی و گذشت، از مزایای روانی مادر شدن است.

همچنین رسیدن به تکامل در ابعاد مختلف و رفع برخی نیازهای اجتماعی از جمله طی کردن روند طبیعی زندگی، معنا بخشی به ازدواج، بقای نسل، مبرا شدن از ناباروری و وقت گذراندن در ایام پیری با فرزندان و نوه ها، از جنبه های حائز اهمیت فرزندآوری است. افزایش سن خانم ها باعث کاهش شانس باروري موفق می شود.

دلیل آن هم این است که ممکن است فرد با افزایش سن به برخی بیماري هاي مزمن مانند فشار خون، دیابت، بیماري هاي قلبی و ... مبتلا شود که در صورت بارداري نیازمند مراقبت هاي بیشتر بوده و احتمال بارداري هاي نیازمند مراقبت و توجه ویژه را افزایش می دهد. همچنین به تاخیر انداختن بارداري، احتمال ناباروري، عوارض حاملگی، عوارض جنینی و مشکلات هنگام زایمان را افزایش می دهد.

برخی دیگر از فواید مادر شدن راحت تر شدن دوران قاعدگی، بهتر شدن روابط زناشویی و کاهش خطر ابتلا به بیماری MS می باشد.

ورود فرزندان به کانون خانواده، دایره امیدها و آرمان های والدین را افزایش داده و موجب استحکام و پویایی خانواده می گردد. در خانواده های پرجمعیت ضرورت پذیرش مسئولیت بیشتر احساس می شود. همبستگی بین اعضای خانواده بیشتر است. کودکان همیشه همبازی دارند. خواهرها و برادرها پشتیبان روحی یکدیگر در تمام طول زندگی هستند و اولین روابط اجتماعی و صمیمانه خود را با هم تجربه می کنند. به همین دلیل، داشتن برادر و خواهر موجب می شود که کودک هویت خود را شکل بدهد.

وضعیت تاهل و داشتن فرزند، شاخص مفیدی برای کسب نتیجه بهتر در درمان سرطان و بهبود جراحی یک فرد است به دلیل اینکه آنها حمایت اجتماعی بیشتری از جانب همسر و فرزندان دریافت می کنند. احتمال بروز بعضی از سرطان ها و نازایی در زنانی که هرگز مادر نشده اند یا با تاخیر باردار شده اند، بسیار بیشتر است. مادر شدن با کاهش احتمال ابتلا به سرطان تخمدان همراه است. همچنین متخصصان بر این باورند که شیر دادن به نوزاد، ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش داده و در برابر این مشکل از زنان محافظت می نماید.در اثر بارداری ترشح هورمون های استروژنی افزایش می یابد. بنابراین احتمال بروز بیماری های پوکی استخوان، آرتروز، بیماری های دستگاه عصبی و عضلات کمتر می شود.

نویسنده : لیلا نائبی، کارشناس میانسالان مرکز بهداشت شرق کرج

به پیج اینستاگرامی «شهروندالبرز» بپیوندید
instagram.com/shahrvand.alborz