مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان البرز با بیان اینکه ثبت ملی جاده گردشگری کرج - چالوس در حال پیگیری ویژه است؛ اعلام کرد: این جاده تاریخی قابلیت ثبت جهانی دارد.
فریدون محمدی گفت : در سفر اخیر قائم مقام وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به البرز موضوع ثبت ملی و جهانی محور کرج-چالوس به عنوان یکی از محورهای مهم گردشگری کشور مطرح شد و مورد تأکید قرار گرفت.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز ادامه داد: بر اساس مستندات جاده کرج - چالوس یکی از محورهای زیبای جهان است و موضوع ثبت جهانی آن نیز دنبال خواهیم کرد.
محمدی با اشاره به اینکه این جاده زیبا متعلق به تمام مردم ایران است و خاطرات زیادی را از گذشته تا کنون برای مردم ثبت کرده است، افزود: ساخت و سازهای بی رویه سال های متمادی ، ایجاد تاسیسات اداری، صنعتی و حتی گردشگری آسیب زیادی به حریم و منظر محور تاریخی - طبیعی جاده کرج - چالوس وارد کرده است.
مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان البرز گفت : حفظ و نگهداری جاده کرج - چالوس به عنوان یک محور تاریخی- طبیعی بسیار مهم است ضمن آنکه در حاشیه این جاده آثار بسیار ارزشمند تاریخی و طبیعی وجود دارد.
وی ادامه داد: وجود ۵۶ روستا با جاذبههای بی بدیل طبیعی و تاریخی در حاشیه کرج - چالوس در محدوده جغرافیایی استان البرز از ویژگی های این جاده گردشگری است .
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز با اشاره به اینکه جاده کرج - چالوس بین استان البرز و مازندران مشترک است، گفت : باید در این زمینه کمیته مشترکی برای این موضوع تشکیل داد.
بر اساس اسناد تاریخی، طرح و نقشه برداری جاده کرج - چالوس در سال ۱۳۰۹ انجام شد و عملیات اجرایی این جاده اواسط اردیبهشت سال ۱۳۱۰ آغاز و در ۱۰ آذر سال ۱۳۱۲ افتتاح و مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
جاده کرج -چالوس از سمت کرج در ارتفاع یک هزار و ۴۰۰ متری از سطح دریا به سوی شمال آغاز میشود و در مسیر در نقطه گچسر ۶۶ کیلومتری راه به ارتفاع ۲ هزارو۲ ۵۱ متری و
در بالاترین نقطه یعنی قله کندوان به ارتفاع سه هزار و۲۰۰ متری از سطح دریا رسیده است؛ این جاده از آنجا به بعد به طرف مازندران ارتفاع کم کرده در دونا در ۹۵ کیلومتری راه به ارتفاع ۲ هزارو۴۶۸ متری، در مکارود ۱۲۶ کیلومتری راه به ارتفاع ۷۶۰ متری و در شهر چالوس در ارتفاع ۷۵ متری از سطح دریا ختم میشود.
این جاده حدود ۱۶۰ کیلومتر مسافت دارد که نیمی از آن در استان البرز و نیمی در استان مازندران قرار دارد.
به پیج اینستاگرامی «شهروندالبرز» بپیوندید
instagram.com/shahrvand.alborz