هیچ نهاد حاکمیتی و مقام قانونی به جز کانون وکلا نمی تواند پروانه وکیل دادگستری را باطل کند

 هیچ نهاد حاکمیتی و مقام قانونی به جز کانون وکلا نمی تواند پروانه وکیل دادگستری را باطل کند
شناسه خبـر : ۱۱۲۴۹۷ یکشنبه ۷ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۸

رئیس کانون وکلای استان البرز گفت: اگر وکیل مرتکب تخلف شد، هیچ نهاد حاکمیتی و مقام قانونی (به جز کانون وکلا) نمی تواند پروانه وکیل دادگستری را باطل کند.

وحید نصیری در نشست مطبوعاتی که به مناسبت روز وکیل مدافع برگزار شد، اظهار کرد: سال ۱۳۱۴ و بعد از مشروطه  وکالت در ایران  پایه گذاری شد.

رئیس کانون وکلای استان البرز با بیان اینکه لایحه استقلال کانون وکلا در سال ۱۳۳۱ مطرح شد، بیان کرد: موضوع استقلال در این لایحه بسیار حائز اهمیت است،‌ چرا که در نظام های قضایی دنیا به جهت اینکه وکیل دارای حق دفاع است و بتواند به بهترین کیفیت دفاع را از حقوق موکل و آحاد جامعه در برابر دستگاه قضا انجام دهد، نیازمند استقلالی است که در حوزه های مختلف چه در زمانی که وارد این نهاد می‌شود و زمانی که در طول دوره خدمت است، هراسی از دستگاه قضایی نداشته باشد.

وی ادامه داد: بنابراین در هفتم اسفند ماه سال ۱۳۳۱ این لایحه با همت دولت مصدق با عنوان لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری تصویب شد.

نصیری در ادامه خاطرنشان کرد: کانون وکلا از سال ۷۶ برای داوطلبان فارغ التحصیل رشته حقوق آزمون برگزار می کند و به جهت اینکه عدالت آزمون یکسان باشد، سازمان سنجش کشور را مامور برگزاری این آزمون کرده است.

رئیس کانون وکلای استان البرز اظهار کرد: پذیرفته شدگان این آزمون به کانون وکلای دادگستری معرفی می‌شوند و ۱۸ ماه دوره کارآموزی از محاکم دادگستری در درجات و سطوح مختلف تحت سرپرستی یک وکیل دادگستری دارای ۱۰ سال سابقه آغاز می‌شود.

وی ادامه داد: بعد از این دوره گزارش‌هایی را به کمیسیون مربوطه ارسال می کند و یک آزمون کتبی و تشریحی و شفاهی برگزار می شود.

نصیری گفت: فرد در نهایت در حضور هیئت مدیره و یکی از مقامات دادگستری سوگند یاد می کند و به او پروانه پایه یک وکالت دادگستری داده می شود.

وی بیان کرد: اگر وکیل در طول دوره انجام کار با موکل دچار اختلاف یا مرتکب تخلف شود، موکل می تواند به کانون وکلا مراجعه و شکایت انتظامی کند.

 رئیس کانون وکلای استان البرز ادامه داد: اگر وکیل مرتکب تخلف شد، هیچ نهاد حاکمیتی و مقام قانونی (به جز کانون وکلا) نمی تواند پروانه وکیل دادگستری را باطل کند.

وی اظهار کرد: در حال حاضر ۲۵۰۰ وکیل در استان البرز فعالیت دارند.

رئیس کانون وکلای استان البرز با بیان اینکه متاسفانه سطح کیفی رشته حقوق در دانشگاه‌ها از حیث آموزش کاهش یافته است، گفت: این ضررها را در دوره وکالت می‌بینیم و با این ایرادات حقوق مردم ضایع می‌شود.

وی ادامه داد: بنابراین وکیل حافظ جان، مال، ناموس و امانتدار مردم است. هدف ما این است که افراد باسواد انتخاب شوند.

به پیج اینستاگرامی «شهروندالبرز» بپیوندید
instagram.com/shahrvand.alborz