مدیرعامل شرکت آب منطقه ای البرز ضمن تاکید بر نقش رسانه ها در فرهنگ سازی گفت: رسانه ها در کنار مسوولان میتوانند کمک بزرگی در تغییر فرهنگمصرف آب در کشور ایفا کنند تا از هدر رفت منابع در این بخش جلوگیری شود و بتوان مابقی این میراث را برای آیندگان به جا گذاشت.
نجفیان با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور در سالهای اخیر اظهار کرد: تمام تلاش،ما علی رغم این مشکلات بر این است ه منابع مالی را جذب کرده و پروژه های خوبی را که در جت زیرساختهای استان در این بخش است را کلید زده و تا حصول نتیجه پیگیری کنیم.
وی بیان کرد: مدیریت تورم و تحریم در ابن برهه ضروری به نظر می رسد و باید عقب ماندگی های استان در اینبخش مرتفع شود. نجفیان تصریح کرد: امسال طرح رینگ سراسری پروژه خط انتقال شرق کرج از بیلقانبا اعتبار ۸۰۰ میلیارد را شروع خواهیم کرد و هم اکنون در مرحله تهیه اسناد قرار دارد و از جمله اولویتهای این شرکت می باشد. وی ادامه داد: همچنین خط انتقال تصفیه خانه شماره سه کرج در حال انجام است .
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای البرز با بیان این که در زمینه طرحها و فعالیتهای حفاظتی و مدیریتی منابع آب طرح های تامین انتقال آب در حال انجام است افزود: در زمینه طرح پساب نیز در ماهدشت فعالیتهای خوبی در حال انجام است.
نجفیان با اشاره به بحث جمع آوری پسابهای شهری گفت: نباید به این موضوع به صورت لوکال نگاه شود و باید کل حوزه مورد توجه قرار گیرد و ادارات مرتبط با همکاری و هم افزایی نسبت به رفع این مشکلات اقدام نمایند.
وی با اشاره به تاکیدات استاندار در زمینه چشم انداز آتی این حوزه اظهار کرد: باید با نگاه رو به جلو و برنامه ریزی های،بلند مدت همه دستگاههای ذی ربط در این زمینه به وظایف و برنامه های خود عمل کرده و جامه عمل بپوشانند تا مشکلات زیرساختی و پروژه ها با افقی روشن پیگیری و ایجاد شود.
این مسوول با اشاره به وقوع سیل های سال های اخیر در استان بیان کرد: متاسفانه به دلیل تغییر اقلیم در سالهای اخیر و عدم انجام برخی فعالیتها و زیرساختها شاهدیم دیگر بارش ها همچون سالهای گذشته نبوده و حتا در اواسط تابستان شاهد وقوع سیل هایی هستیم که با بارش ده دقیقهای اتفاق میافتد که علاوه بر تغییر اقلیم عواملی همچون از بین رفتن پوشش،گیاهی مناطق به دلیل چرای بی رویه، ساخت و سازها و دستکاری انسانها سبب وقوع چنین اتفاقاتی شده است.
وی تصریح کرد: وجود بارش های بهاری در فصل پاییز و بارش های نقطه ای که در این نوع بارش ها در مدت زمان کوتاه بارش فراوانی اتفاق میافتد( علی رغم این که در خشکسالی قرار داریم) بارش ها زیاد و در دراز مدت اتفاق نمیافتد اما این بارش های آنی سبب خطرات بالای بوده و باعث وقوع سیلاب میشود.
وی با اشاره به جاده چالوس و منطقه طالقان گفت: اینمناطق به دلیل از بین رفتن پوشش گیاهی و دستکاری هایی که بر روی حوزه انجام گرفته دیگر در این مناطق مشکل بارش ها نیست بلکه فرسایش بستر حوزه و واریز ها است که با از بین رفتنپوشش گیاهی با کوچکترین بارشی واریز ها از بالادست به صورت ژله ای به حرکت در میآیند و در طول مسیر آب گل آب سبب بروز،مشکلاتی همچون سیل اخیر آدران می شود. وی ضمنابراز تاسف از مشکلاتی که در این حوزه بوجود آمده گفت: متاسفانه از این به بعد جنس،سیلابهایی که در استان اتفاق میافتد از اینجنس خواهد بود که بابد برای رفع آن تدابیر ویژهای اندیشیده شود.
نجفی اظهار کرد: سرشاخه های استان بسیار ناپایدار است و با حداقل بارش ها واریز ها طول مسیر سیلاب را در بر خواهند گرفت . وی با اشاره به برنامه ها و طرح هایی که سبب جلوگیری از وقوع چنین سیلابهایی شود بیان کرد: بهرهبرداری ها باید مورد اصلاح قرار گیرد، پوشش گیاهی این مناطق باید اصلاح و ترمیم شود، چرای دامها در این مناطق باید به حداقل خود برسد، تا بتوانیم منطقه را به ظرفیت اکولوژیک خود برسانیم.
نجفیان همچنین تصریح کرد: انجام عملیات های آبخیزداری نیز کمک قابل توجهی به این امر است چرا که شیب حوزه های،استان تند بوده و اگر طرح های آبخیزداری به سرعت انجام شود در هنگام وقع بارش ها پوشش های گیاهی از قدرت سیلاب ها کاسته و رسوبات جاری،ور پشت بندها متوقف خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای البرز در آخر تصریح کرد: به همراه توسعه در پروژه ها در کشورهای توسعه یافته هم زمان تبعات توسعه را نیز برایش نسخه پیچی میکنند و بسته های حمایتی و ترمیمی مدنظر قرار میگیرد چرا که توسعه باید همراه با خود توازن را به همراه داشته باشد و سبب تعالی آن منطقه در تمامی ابعاد شود و کمترین خسارتهای زیست محیطی و اکولوژیک را داشته باشد اما متاسفانه در برخی پروژههای ما این موارد به درستی لحاظ نشده و مورد توجه قرار نمیگیرد و هنگام اجرای پروژهها بستههایی همچون آبخیزداری و زیست محیطی و ... مورد توجه قرار نمیگیرد.