سید داوود حاجی میررحیمی

بیش از ۸هزار ۸۰۰ مرز دریایی در جنوب و شمال در کشور وجود دارد

 بیش از ۸هزار ۸۰۰ مرز دریایی در جنوب و شمال  در کشور وجود دارد
شناسه خبـر : ۱۱۳۷۵۱ شنبه ۲ دی ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۶

دبیر کنگره تحقیقات شیلات و آبزیانگفت: بیش از ۸هزار ۸۰۰ مرز دریایی در جنوب و شمال در کشور وجود دارد .

سید داوود حاجی میررحیمی در نشست خبری هفتمین کنگره بین المللی تحقیقات شیلات و آبزیان و رویداد فناوری های نوین با اشاره به اینکه این کنگره هفتمین کنگره شیلات است که برگزار کننده مرکز امام خمینی ره است، اظهار داشت: ما در حوزه کارآفرینی بهترین همکاری را با بخش خصوصی داریم که بیش از ۶۰ شرکت دانش بنیان در این مرکز فناور وجود دارد .
وی با بیان اینکه ایران از نظر ژئو پلتیکی در جهان نقش مهمی را ایفا می کند ، افزود: بیش از ۸هزار ۸۰۰ مرز دریایی در جنوب و شمال در کشور وجود دارد که این موقعیت مزیت بالایی است یکی از ان تامین غذایی بوده است.
وی با بیان اینکه در این کنگره بحث کارافرینی نیز مطرح است و تلاش می کنیم از این توانمندی استفاده لازم را انجام دهیم، افزود: تولیدات آبزیان ما حدود یک میلیون و سیصد هزار تن بوده است که با توجه به چشم انداز ۱۴۰۴ این میزان از تولیدات آبزیان را ۲برابر می بیند که خود نگاهی نو به این صنعت است.
وی گفت:سرانه مصرف سالانه ماهیان ابزی در سال۱۳ کیلوگرم در سال است اما میانگین سرانه ان در جهان دو برابر است.
در این جلسه شهرام دادگر دبیر کنگره تحقیقات شیلات و آبزیان با بیان اینکه در شش دوره قبلی این کنگره در کشورهای دیگر برگزار شده بود و امسال میزبان استان البرز بوده است،خاطرنشان کرد: از ۱۷ کشور مقاله در این کنگره ارسال شده است که از جمله آن آمریکا، مالزی ،شیلی ،ترکیه و غیره بوده است.
وی با بیان اینکه از تعداد مقاله های واصله ۱۰۰ مقاله برگزیده شده است و طول کنگره ۲۱پنل انتخاب و از بین این تعداد۶پنل برگزار می شود که ۴۰ مقاله ابزی پروری در ان ارايه داده می شود، گفت: صنعت شیلات در کل دنیا بسیار نو پا است واهداف ما از برگزاری ان این است که از علم روز دنیا مطلع شویم و بتوانیم هم پایه کشورهای پیشرفته روز باشیم.
دبیر کنگره تحقیقات شیلات و آبزیان با بیان اینکه بخش اعظم مقالات ما از ایران بوده که در زمینه ابزی پروری جایگاه اولیه را در منطقه دارد ،افزود:یکی از کارهای ما در این کنگره برگزاری رویدادهای جدید است .
وی با اشاره به اینکه فعالیت قفس یکی از فعالیتهای نو پا در این صنعت بوده است،ادامه داد: سند امنیت غذایی کشور امضا شد و بخشی از ان سند به صنعت شیلات ابزیان کشور اختصاص داده شده است .
در این جلسه علی میرجاوید مدیر سازمان جهاد کشاورزی شیلات البرز با بیان اینکه در طول چند سال اخیر در بخش شیلات و ابزی پروری بیشترین توجه در خشکسالی در سالهای گذشته بر روی استخرهای دو منظوره کشاورزی است زیرا ما بهره بردار اب هستیم و مصرف کننده نیستیم، خاطرنشان کرد: بیشترین تولید در کشور در بخش استخرهای دو‌منظوره بوده است که سالانه ۳ هزار تن می باشد.

نویسنده : آمنه شکوهی

به پیج اینستاگرامی «شهروندالبرز» بپیوندید
instagram.com/shahrvand.alborz