نشست خبری علیرضا رفیعیپور مدیرکل دامپزشکی استان البرز با اصحاب رسانه در محل این اداره کل برگزار شد.
به گزارش شهروند البرز در این نشست مدیرکل دامپزشکی استان ضمن پرداختن به فعالیتهای این اداره کل در سال گذشته و نظارتها و کنترل های بهداشتی در ماه مبارک رمضان و عید نوروز اظهار کرد: در طرح تشدید در غالب اکیپ های سیار و ثابت حدود سه هزار و ۴۰۰ واحد مورد بازدید قرار گرفت.
رفیعی پور بیان کرد: همکارانم در این طرح بیش از ۸ هزار فرآورده خامی را ضبط و تعیین تکلیف کردند که از این میزان حدود ۶ هزار کیلوگرم شکلی و غیر قابل مصرف در سی روز گذشته مشخص و معدوم شد.
وی ادامه داد: بیش از ۱۶۱ هزار راس دام در سال گذشته ذبح شده که از این تعداد حدود ۲۷ هزار کیلوگرم محصول در کشتارگاهها و در حین کشتار و پس از کشتار که دارای ایرادات بهداشتی و ...بود از چرخه خارج شد.
وی با تاکید بر این امر که نبض ما در این راستا در کشتارگاهها میزند تصریح کرد: اگر مسیر در این زمینه به درستی طی نشود ممکن است انواع بیماری ها به جامعه سرایت کند.
مدیرکل دامپزشکی استان در بخشی دیگر گفت: در حوزه طیور ۱۹ میلیون و ۱۴۰۰ قطعه کشتار داشتیم که ۷۴ هزار کیلوگرم غیرقابل مصرف شناخته شده و از چرخه خارج گردید.
رفیعی پور تاکید کرد: ۹۲ هزار بازدید در طول مدت یکسال انجام شده که از اینتعداد۱۵۰۰ مورد غیر بهداشتی شناخته است و در مجموع در سال ۲۱۱ هزار کیلوگرممحصول را نگذاشتیم وارد چرخه شود و معدوم سازی شد تا جامعه از بیماری ها و عوارض ناشی از آن در امان باشد.
این مسوول با بیان این مهم که لاشه دام باید به مدت کافی دچار جمود شود و در ۲۴ ساعت لاشه در بین دمای صفر تا ۴ درجه قرار گیرد گفت: این امر سبب از بین رفتن بیماری ها در دام خواهد شد.
وی اظهار کرد: در سال گذشته بیش از ۱۸۵۴ پروانه صادره گردید که اینامر توسط دفتر نظارت بر امور دامپزشکی در این حوزه صادر شده است .
علیرضا رفیعیپور بیان کرد: میزان ایجاد واحدها هم رشد خوبی داشته و در سال ۱۴۰۲ مجموع مراکز و کارخانجاتی که کارهای هایتک در حوزه بهداشت، دارو، خوراک و طیور و ... فعالیت میکنندکه مجموع آن به ۴۸ واحد رسیده است و هر ۴۸ واحد در حال فعالیت هستند.
وی تصریح کرد: تعداد پروانه های ساخت ۴۰۴ فقره بوده و هر واحد ممکن است دارای چند پروانه در حوزه های مختلف باشد.
مدیرکل دامپزشکی استان خبر داد: واحدهای غیرفعال و تعطیل در استان کمتر از دو عدد می باشد که اتفاق مبارکی است.
وی با بیاناینکه استان ما ۲۹ قلم فرآورده های دامی به خارج و داخل کشور صادر می کند گفت: آبزيان زینتی بیش از ۳۰۸ هزار، قطعه، حوزه پودر گوشت ۳۰۰ هزار کیلوگرم، پنجه مرغ حدود ۳۴۳ هزار و پانصد کیلوگرم، تخم مرغ حدود ۱۱ میلیون و ۶۰۰ کیلوگرم، جوجه یک روزه گوشتی ۶۱ هزار قطعه، خاویار ۷۲۶ کیلوگرم، خوراک دام ۵۷ هزاررکیلوگرم، خوراک و مکمل اختصاصی آبزیان۳۳۶ هزار کیلوگرم، خوراک طیور ۳۶۴ هزار کیلوگرم، ماهی منجد ۱۸۴ هزار کیلوگرم، میگو ۵۶۰ هزار کیلوگرم و ... تعدادی از اقلام خوراکی استان است که مورد صادرات به خارج از کشور و داخل قرار گرفته است.
وی افزود: در حوزه واردات نیز ۲۷۹ هزار کیلوگرم وارد استان شده است.
وی با اظهار این مطلب که در حوزه جمعیت دامی دچار مشکل هستیم و نمیتوانیم گوشت و مرغ مورد مصرف استان را تامین کنیم گفت: ۲ راهکار وجود دارد که برای رفع این مهم بدنبال آن هستیم و به این نتیجه رسیده ایم که دارای مولد کم در این حوزه هستیم و با توجه به شرایطی که وجود دارد موضوع واردات مولد را در دستور کار خود قرار داده و از سرمایه گذاران در حوزه مولد و واردات مولد دامی استقبال میکنیم.
وی ادامه داد: به دلیل وسعت استان به جای تولیدکنندگان خرد مرغداریهای یک میلیون قطعه ای و سایت در استان ایجاد نماییم تا از معظل کمبود مرغ رها شویم.
مدیرکل دامپزشکی استان همچنین گفت: با توجه به شعار امسال و موضوع آن با عنوانجهش تولید و مشارکت مردم از افکار عمومی و پیشنهادات شهروندان استقبال خواهیم کرد.
به پیج اینستاگرامی «شهروندالبرز» بپیوندید
instagram.com/shahrvand.alborz