به گزارش شهروند البرز _دکتر داود زارع مدیرکل بیمه سلامت استان البرز طی گفت و گوی اختصاصی با شهروند البرز ضمن تبریک هفته بیمه سلامت، سالروز تصویب قانون بیمه همگانی و همچنین جشن سی سالگی این سازمان با اشاره به نحوه شکل گیری این سازمان اظهار کرد: سازمان بیمه سلامت ایران (سازمان بیمه خدمات درمانی سابق)، سازمانی بیمه ای در جهت رفع نیاز به خدمات بهداشتی، درمانی و مراقبتهای پزشکی به صورت بیمه همگانی برای کارمندان و بازنشستگان دولت وافراد فاقد بیمه است که در سوم آبان ماه سال ۱۳۷۳ این قانون در قالب قانون بیمه همگانی خدمات درمانی کشور از سوی مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید که متعاقب آن سازمان بیمه خدمات درمانی در کشور تشکیل شد.
هدف این سازمان رفع نیاز به خدمات بهداشتی و درمانی و مراقبتهای پزشکی در حوادث و سوانح به صورت بیمه همگانی برای کارمندان دولت و بیمه شدگان اختیاری میباشد.این سازمان چندی بعد به سازمان بیمه سلامت ایران تغییر نام یافت.
دکتر زارع با بیان این که بیمه سلامت با عقد قرارداد با کلیه بیمارستانها و مراکز بهداشتی و درمانی دولتی، برخی بیمارستانها، درمانگاهها، آزمایشگاهها، داروخانهها و پزشکان در بخش خصوصی به ارائه خدمات به بیمه شدگان خویش میپردازد گفت: بیمه شدگان هنگام مراجعه به مراکز طرف قرارداد فقط بخشی از هزینه خویش را به عنوان فرانشیز پرداخت کرده و بقیه هزینه را مراکز طرف قرارداد از سازمان بیمه سلامت ایران اخذ میکنند.
وی مطرح کرد: در ابتدای فعالیت بیمه تنها جامعه هدف خود از جمله کارمندان دولت و کارگران و ... را مورد پوشش قرار میداد و کارفرماها به عنوان مثال تحت پوشش بیمه قرار نمی گرفتند بعد از مصوبه قانون بیمه همگانی افراد بی بضاعت، روستاییان، کانون وکلا و صنف هایی که متولی ندارند، خانواده شهدا، روحانیون و دانشجویان و ... نیز تحت صندوق های متفاوت زیر چتر پوشش این بیمه قرار می گیرند .
وی ادامه داد: با توجه به تحقق این امر هر ساله برنامه هایی سازمان بیمه خدمات درمانی که در سال 93 همانطور که قبلا اشاره شد تغییر عنوان پیدا کرده و با عنوان سازمان بیمه سلامت ایران طراحی کرده و این روز گرامی داشته می شود و برنامه ها و فعالیت های خود را عرضه و معرفی می کند.
مدیرکل بیمه سلامت استان البرز بیان کرد: یکی از وظایف بیمه سلامت استان همچون روال بیمه سلامت کشور افزایش سطح دسترسی است که در این خصوص برای بیمه شدگان با موسساتی قرارداد می بندیم که این موسسات به مردم خدمات ارایه دهند.
وی با بیان این که موضوع چالشی بین ما به عنوان سازمان بیمه گر و مردم به عنوان گیرنده خدمت و مجری های خدمت یا همان پزشکان به عنوان ارایه دهندگان خدمت بر سر موضوعاتی همچون تعرفه ها، پرداخت های به موقع و نظارت ها و ... وجود دارد تصریح کرد: ما می گوییم بر اساس قانون تمام حرف پزشکی موظف هستند با ما قرارداد ببندند و دستگاههای دست اندر کار در این زمینه باید به کمک ما بیاید .
دکتر زارع مطرح کرد: موسساتی که قرارداد نمی بندند باید به نحوی از سوی مجاری قانونی مجاب به انعقاد قرارداد شوند و با ایجاد راهکارهایی بازدارنده زمینه ایجاد این خواسته قانونی را مهیا کنند.
دکتر زارع خبر داد: بیمه سلامت در استان البرز توانسته نسبت سال قبل شاهد رشد 14 درصدی انعقاد قرارداد با موسسات درمانی باشد که این رقم در سطح کشوری 8 درصد است.
زارع با بیان این که ما بدنبال بالا رفتن این رقم هستیم چرا که حدود 5 هزارو 600 موسسه و حرف پزشکی در البرز وجود دارد اظهار کرد: باید سطح دسترسی را بیش از پیش وسعت داده و برای تحقق آن از دانشگاه علوم پزشکی البرز و دیگر ادارات ذی ربط کمک می طلبیم.
این مسوول با اشاره به این مطلب که در این خصوص جلسات بسیاری با سازمان نظام پزشکی داشته و کمک خوبی برای ما در این زمینه بوده اند گفت: با سازمان های مردم نهاد تفاهم نامه هایی در این زمینه منعقد شد که از آن جمله می توان به موسسه خیریه مهر سهیلا که موسسه ای خصوصی است اشاره کرد که در این زمینه طی تفاهم نامه ای خدمات بیمه ای را به افرادی که دچار مشکلات هستند ارایه دهیم و کمک هایی نیز برای افراد بی بضاعت نیز دریافت کنیم .
وی با طرح این مطلب که با نهادهایی که در استان صاحب نظر هستند همچون استانداری، کمیته امداد و .. که می توانند به ما کمک کنند تفاهم نامه هایی با آن ها منعقد گردید بیان کرد: طی جلساتی که با این نهادها انجام شد تلاش شد تفاهم نامه هایی را به امضا برسانیم که در بیمه شدن افراد به ما کمک کنند .وی ادامه داد: حضور در مناطق کم برخوردار که همکارانم حدودا هفته ای یک تا دو جلسه در این مناطق حضور پیدا کرده و با حضور شوراهای محل و حضور اهالی محل مزایای بیمه شدن و دریافت مزایایایای این امر اطلاع رسانی می گردید .
مدیرکل بیمه سلامت استان افزود: معتقدیم وقتی افراد تحت پوشش بیمه قرار می گیرند پرداختی فرد کمتر شده و کمک مناسبی برای افراد در مراحل درمانی خواهد بود.
دکتر زارع تصریح کرد: با حضور در موسساتی همچون آموزش و پرورش، بانک ها، ادارت و ... به صورت هفتگی و رفع مشکلات آن ها با اداره کل بیمه سلامت البرز، تلاش شد مشکلات بیمه ای آن ها رفع شود و بیمه شدگان از مزایای بیمه خود بهره مند شوند .
وی با اشاره به مذاکرات این اداره کل با کمیته امداد مطرح کرد: متاسافنه مددجویان کمیته امداد اغلب افرادی هستند که از نظر درامدی در سطح پایینی قرار دارند و در هنگام بیماری خصوصا بیماری های صعب العلاج دچار مشکلات بسیاری می شوند که تلاش شد با کمک تفاهم نامه ایجاد شده که کمیته امداد مبلغ هزینه درمان بیمه شد گان را بپردازد و درصد پرداخت شده را از بیمه سلامت دریافت کند و انجام این مهم گامی بلند در جهت خدمت به مردم بود که در این زمینه بدنبال این هستیم که با موسسات دیگر این نوع تفاهم نامه ها را توسعه داده و پرداختی مردم را به حداقل برسانیم.
این مسوول با اشاره به این مهم که یکی دیگر از کارهای مهم بیمه سلامت از سال 1401 تا هم اکنون موضوع صندوق بیماران خاص و صعب العلاج است عنوان کرد: این صندوق 107 بیماری و بسته را تحت پوشش خود قرار داده و بیمه شدگان خود ، تامین اجتماعی و ارتش را از این طریق برای درمان آن ها مبالغی را می پیردازد.
وی خبر داد: بیمه سلامت در سال 1403 در طی شش ماهه اول حدود سی میلیارد در این زمینه پرداختی داشته است.
مدیرکل بیمه سلامت البرز با بیان این که پرداخت ها به دو روش صورت می گیرد تصریح کرد: برخی از بسته ها ریل گذاری شده و بیمه شده به محض این که پزشک برایش دارو را می نویسد می تواند بلافاصله دارو را از داروخانه یا موسسات دریافت کند.
دکتر زارع اظهار کرد: تا سقف 70 میلیون می توانیم به ازای هر سال به فرد پرداخت شود اما اگر هزینه های فرد بالاتر بود می توانیم با مکاتبه با ستاد و یک سقف 70 میلیون دیگر برای فرد بیمار لحاظ و پرداخت شود.
وی با اشاره به فعالیت های بیمه سلامت استان در زمینه درمان ناباروری که خدمات فوق تخصصی محسوب می شود، گفت: هم اکنون در استان البرز دو مرکز بیمارستان کمالی و امام جعفر صادق (ع )وجود دارد که با بیمه سلامت در این زمینه طرف قرارداد بوده و ارایه خدمت می دهند.
وی بیان کرد: بیمارستان مریم و رویش نیز متاسفانه به دلایلی از ادامه فعالیت و انعقاد قرارداد با ما منصرف شد و با دانشگاه نیز در این زمینه مکاتباتی انجام شد اما تاهم اکنون نتوانستیم این دو بیمارستان را به این چرخه بازگزدانیم.
دکتر زارع تصریح کرد: در زمینه درمان ناباروری در بخش دولتی 90 درصد تعرفه را بیمه سلامت پرداخت کرده و در بخش خصوصی 70درصد تعرفه غیردولتی را این بیمه پرداخت می کند.
مدیرکل بیمه سلامت استان البرز در محور دیگری از این گفت و گو با اشاره به فعالیت های هفته بیمه سلامت اظهار کرد: برگزاری میز خدمت درسطح شهر از جمله مصلاهای نماز جمعه و پارک خانواده و ارایه موضوعات بیمه ای، سلامت، دیابت و فشار خون، ناباروری، بیماریابی و ... به ارایه خدمات به شهروندان البرزی پرداختند.
دکتر زارع با بیان این مهم که در استان البرز 600 هزار نفر تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند گفت: از این تعداد حدود340 هزار نفر به صورت رایگان تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته اند و هیچ سرانه ای نمی پردازند که شامل افراد دهک یک تا 5 می باشند و از دهک 6 تا 9 فقط با پرداخت بین 20 تا 50 درصد می توانند تحت پوشش قرار گیرند.
وی با اظهار این مطلب که کودکان زیر 7 سال نیز اگر به موسسات طرف قرارداد دولتی ما مراجعه کنند به صورت رایگان درمان می شوند بیان کرد: کسانی هم که دارای بیماری های صعب العلاج هستند از مراکز دولتی برای درمان خود خدمات رایگان می توانند دریافت کنند و هزینه آن ها به عهده سازمان بیمه سلامت است.
این مسوول با اشاره به خدمات سامانه تایید نسخه غیرحضوری تصریح کرد: توانسته ایم در سال 1402 تعداد 56 هرار نسخه را به صورت غیرحضوری تایید نماییم و این بدان معناست که حداقل از 56 هزار سفر درون شهری کاسته ایم و کمک می کنیم که مردم خدمت را به راحتی و با سهولت دریافت کنند.دکتر زارع در خصوص موضوع سواد سلامت در این بیمه مطرح کرد: با توجه به وجود ایجاد معاونت پیشگیری در سازمان بیمه سلامت در خصوص برخی تجویزهای نامناسب و خارج از قاعده و تکراری توسط پزشکان و تجویز آن به بیماران پیشگیری و جلوگیری نماییم از جمله تجویزهای مکرر ام آر آی که سبب هزینه و عوارض های بسیاری برای مردم و دولت دارد و موارد به صورت کلینکی کار شود .
وی خبرداد: جلسات بسیاری در استان با همکاران دانشکده داروسازی و پزشک و همچنین برگزار شده تا بتوانیم سطح سواد سلامت را در استان در این زمینه بیش از پیش ارتقا دهیم.
دکتر زارع در آخر برگزاری چندین جلسه بازآموزی برای همکاران پزشک و پیراپزشک در استان برگزار شده است که آخرین مورد آن با حضور بیش از 200 پزشک به صورت وبیناری برگزارشده است که در این زمینه از جمله فعالیت ها در این خصوص می توان برشمرد و گفت: تلاش می شود تا بتوانیم از ارایه خدمات اضافه در این زمینه پرهیز شود.
خبرنگار شهروند البرز:آمنه شکوهی
به پیج اینستاگرامی «شهروندالبرز» بپیوندید
instagram.com/shahrvand.alborz