غلامرضا گل‌محمدی، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تات:

رویکردجدید سازمان تات در حل مسائل کلان کشاورزی

 رویکردجدید سازمان تات در حل مسائل کلان کشاورزی
شناسه خبـر : ۱۱۵۴۸۸ چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۵

غلامرضا گل‌محمدی، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تات، در مراسم افتتاح دو زیرساخت راهبردی و فناورانه در سالن جلسات پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، از دستاوردهای جدید این مرکز علمی خبر داد.

 

به گزارش شهروند البرز گل‌محمدی با تأکید بر نقش پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی به عنوان یکی از مراکز پیشرو در حوزه فناوری‌های نوین کشاورزی، اظهار داشت: «این پژوهشگاه هم‌اکنون میزبان ۵۰ شرکت دانش‌بنیان است که در زمینه‌های مختلف فعالیت می‌کنند و این امر نشان‌دهنده ظرفیت بالای کشور در توسعه دانش‌بنیان در بخش کشاورزی است.»

 

رئیس سازمان تات با اشاره به افتتاح دو آزمایشگاه راهبردی در این پژوهشگاه، تصریح کرد: «یکی از این آزمایشگاه‌ها برای نخستین‌بار در کشور، به ارزیابی اصالت و سلامت نهالستان‌ها و کنترل کیفیت خوراک دام می‌پردازد. این اقدام گامی مهم در راستای استانداردسازی و ارتقای سلامت تولیدات کشاورزی و دامی کشور محسوب می‌شود.»

 

وی ادامه داد: «این دو آزمایشگاه به بررسی اصالت ژنتیکی محصولات باغبانی و نظارت بر سلامت خوراک دام می‌پردازند. تاکنون نمونه مشابهی از این مراکز در کشور وجود نداشته است و پیش‌بینی می‌شود که طی چهار تا پنج سال آینده، این مراکز بتوانند حدود ۲.۵ میلیارد دلار ارزآوری و صرفه‌جویی ارزی برای کشور به همراه داشته باشند.»

 

معاون وزیر جهاد کشاورزی ضمن اشاره به تغییر رویکرد سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بیان کرد: «سازمان تات با اتخاذ رویکردی جدید، تمرکز خود را از تحقیقات پراکنده به حل مسائل کلان کشاورزی معطوف کرده است. در همین راستا، شورای راهبردی این سازمان با مشارکت دانشگاه‌ها، مؤسسات پژوهشی و بخش خصوصی تشکیل شده تا نیازهای این حوزه شناسایی و اولویت‌بندی شوند.»

 

وی همچنین به برنامه‌های سازمان برای حمایت از شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان اشاره کرد و افزود: «سازمان تات در نظر دارد پارک علم و فناوری را بیش از پیش تقویت کند و حمایت‌های لازم را از شرکت‌های فناور، مراکز رشد و هسته‌های دانش‌بنیان به عمل آورد. این اقدامات در راستای تحقق اهداف اقتصاد دانش‌بنیان و توسعه پایدار بخش کشاورزی کشور انجام می‌شود.»

 

افتتاح این دو زیرساخت فناورانه، در کنار حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز رشد، نشان‌دهنده عزم جدی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برای حرکت به‌سوی کشاورزی هوشمند و پایدار است. این اقدامات می‌توانند ضمن افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی، زمینه‌ساز تحولات گسترده در عرصه تولید، صادرات و ارزآوری برای کشور باشند.

نویسنده : آمنه شکوهی

به پیج اینستاگرامی «شهروندالبرز» بپیوندید
instagram.com/shahrvand.alborz