سجاد خدری بخشدار آسارا:

اجرای ۶ طرح پاکسازی محور کرج-کندوان و پیش‌بینی بحران سیل در نوروز ۱۴۰۴ + عکس

اجرای ۶ طرح پاکسازی محور کرج-کندوان و پیش‌بینی بحران سیل در نوروز ۱۴۰۴ + عکس
شناسه خبـر : ۱۱۵۹۱۸ پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۴

سجاد خدری، بخشدار آسارا، در گفت‌وگو با شهروند از اقدامات پیشگیرانه برای مدیریت سیلاب، پاکسازی محورهای مواصلاتی و برنامه‌های توسعه گردشگری در این بخش خبر داد و گفت: با همکاری دهیاری‌ها و دستگاه‌های اجرایی، آمادگی کامل برای استقبال از بهار و پیشگیری از بحران‌های احتمالی داشتیم.

شهروند البرز- سجاد خدری، بخشدار آسارا، امروز در گفت‌وگو با خبرنگار شهروند به تشریح اقدامات انجام‌شده در این بخش طی نوروز ۱۴۰۴ پرداخت و گفت: «با تشکیل ستاد استقبال از بهار، ۶ طرح پاکسازی زباله و نخاله‌های حاشیه محور کرج-کندوان اجرا شد که نتیجه آن امنیت و نظافت چشمگیر این مسیر بود.» 

وی با اشاره به مشارکت دهیاری‌ها، راهداری و شرکت‌ تعاونی دهیاریها افزود: «در برخی روستاهای بخش آسارا نیز برنامه‌های زیباسازی، دیوارنگاری و سنگ‌فرش معابر انجام شد تا گردشگران تصویر بهتری از منطقه داشته باشند.»

 

پیشگیری از سیلاب و مدیریت بحران

خدری با بیان اینکه بارش‌های سنگین نوروز در دو روستای نشترود و کلها موجب جاری شدن سیل شد، گفت: «با پیش‌بینی قبلی و هماهنگی با دستگاه‌های مربوطه مانند آب‌منطقه‌ای و راهداری، خسارات به حداقل رسید.»

وی اضافه کرد که راهداری آسارا با پاکسازی ۹۰ درصدی آبراه‌های محور اصلی، نقش کلیدی در کاهش خطر سیل داشت. 

 

توسعه زیرساخت‌ها و گردشگری

بخشدار آسارا از برنامه‌های آتی برای توسعه زیرساخت‌های روستایی خبر داد و گفت: «با حمایت مدیرکل راهداری، روکش آسفالت محورهای فرعی روستاهای لانیز، آزادبر، سپهسالار، چاران، خور، ورزن، نسا و همه جا در دستور کار قرار دارد.»

وی همچنین به پروژه‌های گردشگری اشاره کرده و به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های بوم‌گردی و اشتغال‌زایی از آن یاد کرد اشاره کرد وبیان کرد: «هتل راک در روستای ولایت‌رود با ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی، اواخر امسال به بهره‌برداری می‌رسد.»

 خدری همچنین از راه‌اندازی چند بوم‌گردی در سه سال گذشته خبر داد و تأکید کرد که هدف، تبدیل محور کرج-کندوان از مسیر تردد به «مقصد گردشگری» است. 

رونق گردشگری و بهره‌برداری چهار فصل از دیزین

همچنین بخشدار آسارا از ایجاد مجموعه بوم‌گردی طی سه سال گذشته در روستای شلینک، گشنادر، خبر داده و با اشاره به فضاهای موجود در بخش آموزش و پرورش تصریح کرد: در سال جاری حتما توافقاتی در خصوص استفاده از بنای مدارس بلااستفاده بخش آسارا در بخش بومگردی با آموزش و پرورش خواهیم داشت چرا که با توجه به ایجاد آزادراه نیاز بخش به ایجاد مجموعه های بومگردی و رونق اقتصادی بخش در این زمینه ضروری به نظر می‌رسد و می طلبد محدودیت‌های قانونی همچون: محیط زیست،اداره راه و آب منطقه‌ای از سوی ارگان‌های ذی‌ربط در بخش جذب سرمایه‌گذاران با تسهیل در امور آنان گشایش‌های لازم‌ایجاد شود تا اقتصاد بخش آسارا در خصوص گردشگری رونق یابد و تغییر رویکردهای لازم‌در این زمینه صورت پذیرد.

 

وی افزود: همچنین با تغییر الگوی مدیریت پیست دیزین و واگذاری آن به بخش خصوصی، بهره‌برداری چهارفصل از این مجموعه بین‌المللی به زودی اجرایی می‌شود.

 

چالش‌های چهارفصل بحران در آسارا

خدری با اشاره به مخاطرات طبیعی در آسارا گفت: «بحران‌های این بخش محدود به زمستان نیست؛ در بهار سیل و ریزش سنگ، در تابستان ترافیک و غرق‌شدگی در رودخانه‌ها داریم.»

وی از مردم خواست از اتراق در کنار رودخانه‌ها خودداری کنند و از دستگاه‌ها خواست برای نقاط حادثه‌خیز برنامه‌ریزی کنند. 

خدری افزود: راهکار دیگر مدیریت بحران رودخانه که همه ساله موجب  غرق شدگی تعدادی از هموطنان می شود، ساماندهی نقاط متمرکز گردشگری از جمله محدوده پلخواب و ری زمین شهر آساراست که مساعدت مجموعه آب منطقه ای را می پدیرد.

 

نیازهای درمانی و آتش‌نشانی

بخشدار آسارا با اشاره به کمبود مراکز درمانی گفت: «پروژه مرکز جامع خدمات سلامت دهستان نسا پس از سال‌ها توقف، دوباره آغاز شده و امیدواریم با حمایت استان به زودی تکمیل شود.»

وی همچنین از پیگیری احداث ایستگاه آتش‌نشانی در دهستان نسا خبر داد. 

 

انتقال گیت انسداد به کندوان

خدری از انتقال گیت انسداد ترافیک از بیلگان به کندوان به عنوان یک دستاورد بزرگ نام برد و گفت: «این اقدام با همکاری پلیس راه و کسبه منطقه انجام شد تا مدیریت ترافیک بهبود یابد.»

 

تحول در زیرساخت‌های آسارا در سایه توسعه همه‌جانبه؛از مهار بحران‌ها تا رونق گردشگری و عمرانی

سجاد خدری، بخشدار آسارا، در بخشی دیگر از این  گفت‌وگو با خبرنگار «شهروند» ضمن تشریح اقدامات گسترده عمرانی، خدماتی، ورزشی، راهداری و گردشگری در این بخش طی سال ۱۴۰۳، به برنامه‌های در دست اجرا برای سال ۱۴۰۴ پرداخت. وی از همکاری برخی مدیران استانی تقدیر کرد و خواستار شتاب بیشتر در اجرای طرح‌های زیرساختی به‌ویژه در حوزه راهداری، منابع طبیعی و آب منطقه‌ای شد.

سجاد خدری با اشاره به اجرای موفق طرح استقبال از بهار در نوروز ۱۴۰۳ گفت: همانطور که قبلا اشاره شد با همکاری دهیاری‌ها، شوراها و راهداری، عملیات پاکسازی گسترده در محورهای اصلی، تونل‌ها، حاشیه رودخانه‌ها، ورودی روستاها و مسیرهای گردشگری انجام شد.

به گفته وی، این طرح شامل جمع‌آوری نخاله‌ها، روشنایی معابر و زیباسازی فضاهای عمومی بود که جلوه‌ای نو به ورودی‌های روستایی بخش آسارا بخشید.

 

اقدامات عمرانی و بهسازی زیرساخت‌ها

وی با تأکید بر اهمیت اقدامات عمرانی، به پروژه‌های انجام‌شده در سطح روستاها اشاره کرد و افزود: احداث دیوار حائل، جدول‌گذاری، ترمیم و مرمت معابر، بهسازی فضاهای عمومی و تقویت شبکه‌های ارتباطی در روستاهای مختلف بخش آسارا در سال گذشته انجام شده است.

وی همچنین از نصب دکل‌های مخابراتی در روستاهای وارنگ‌رود که به بهره‌برداری رسید و همچنین روستای کسیل که روستاهای کلادر و گشنادر را پوشش می‌دهد گفت: این پروژه‌ها دسترسی ساکنان به اینترنت و ارتباطات همراه را تسهیل کرده‌اند و رضایت مردمی بالایی به همراه داشته‌اند و با پروژهای آتی،بیش از ۹۰ درصد روستاها تحت پوشش قرار می‌گیرند.

پیشگیری از بحران و پاکسازی آبراه‌ها

بخشدار آسارا اعلام کرد که رودخانه‌ها و کالورت‌های اصلی با همت ویژه پاکسازی شدند. به گفته وی، برای نخستین‌بار پس از سال‌ها، بیش از ۹۰ درصد کالورت ها و آب راه ها محور اصلی تخلیه، پاکسازی و مرمت شد؛ خدری با اشاره به شرایط بحرانی ابتدای سال گفت: در ایام نوروز با بارش‌های شدید و بروز سیلاب در مناطقی نظیر کلها و نشترود نیاز ایجاد سازه های آبخیزداری و دیوار ساحلی بیش از پیش احساس شد.

وی همچنین افزود: در همکاری با آب منطقه‌ای البرز، اقداماتی برای تثبیت حریم رودخانه کرج، پاکسازی بستر آن و ایمن‌سازی سازه‌های مجاور در دستور کار قرار گرفت.

 

توسعه راه‌های روستایی و آسفالت‌ریزی محورها

خدری از روکش آسفالت در روستاهای کلها، لیلستان، کلوان و وارنگ‌رود در سال گذشته به‌عنوان گامی مؤثر در توسعه زیرساخت‌های ارتباطی یاد کرد و افزود: با حمایت فرماندار ویژه شهرستان کرج، مهندس مهدی مهرور، و همراهی اداره کل راهداری، مذاکراتی برای ادامه این روند در سال ۱۴۰۴ انجام شده است.

وی گفت: در سال جاری اولویت ما اجرای زیرساخت و آسفالت‌ در محورهای لانیز، آزادبر، کهنه‌ده، چاران، خور، سپهسالار، ورزن و همه‌جا است. این محورها با توجه به شرایط تردد و نیاز مردم، نیازمند توجه فوری هستند.

 

زیرساخت‌های ورزشی و ظرفیت‌های مردمی

خدری با اشاره به احداث سه زمین چمن در روستاهای نسا، مورود و محله آسارا طی سه سال اخیر گفت: این فضاها تاحدودی پاسخگوی نیاز جوانان برای ورزش و اوقات فراغت است.

وی همچنین از احداث سالن کشتی و بدنسازی در روستای حسنکدر به همت جوانان و شورا و دهیاری محلی تقدیر کرد و آن را الگویی موفق برای سایر روستاها دانست.

وی با استقبال از انتصاب حمیدرضا رضایی به‌عنوان مدیرکل جدید ورزش و جوانان استان، خاطرنشان کرد: با توجه به سابقه فعالیت حمیدرضا رضایی در منطقه و اشرافیت ایشان امیدواریم توسعه زیرساخت‌های ورزشی سرعت بیشتری بگیرد.

 

درخواست از مدیران استانی برای تسریع پروژه‌ها

خدری در ادامه ضمن قدردانی از استاندار البرز، مجتبی عبداللهی، به‌دلیل نگاه ویژه به مناطق روستایی آسارا، خواستار حمایت بیشتر مدیران استانی در سال ۱۴۰۴ شد.

وی از زندی‌فر، مدیرکل راهداری البرز، خواست با تخصیص ماشین‌آلات و بودجه لازم، روکش آسفالت و زیرسازی محورهای روستایی با سرعت بیشتری انجام و همچنین، کالورت ها و آبراه‌‌های برخی محورهای روستایی نیز پاکسازی شود.

وی همچنین ضمن تشکر از مدیرکل منابع طبیعی بابت اقدامات صورت گرفته در سطح بخش و احداث سازه های آبخیزادری در سه نقطه محور اصلی، از وی خواست تا در روستاها بخش از جمله کوشک بالا، سرخدر، اویزر، شهرستانک و کلها فعالیت‌های آبخیزداری مربوطه انجام و در موضوعاتی همچون اجرای طرح‌های مقابله با فرسایش، حفاظت از عرصه‌های طبیعی و تثبیت حریم روستاها هم‌چون‌گذشته همراهی بیشتری داشته باشد.

 

وی در آخر از حمایت‌های استاندار و فرماندار قدردانی کرد و گفت: «مردم آسارا در سال جاری شاهد اجرای پروژه‌های بیشتری خواهند بود.»

 

نویسنده : آمنه شکوهی

به پیج اینستاگرامی «شهروندالبرز» بپیوندید
instagram.com/shahrvand.alborz