آنچه باید در مورد نمک طعام بدانیم

آنچه باید در مورد نمک طعام بدانیم
شناسه خبـر : ۱۱۴۲۸۴ دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۵

نمك نامي است عام كه به كلرور سديم( ترکیب کلر و سدیم) گفته مي شودکه به صورت بلورهاي سفيد مكعبي شكل با دانه هاي بسيار ريز در طبيعت وجود داشته و بدون بو و شور مزه است.

 

 

 نمک یکی از مواد مورد نیاز برای سوخت وساز مواد غذایی در بدن، انتقال پیام های عصبی و کارکرد صحیح عضلات است. این ماده به مقدار محدود مورد نیاز بوده و مصرف متعادل آن لازم است. (حدود 3-5 گرم در روز معادل نصف قاشق مرباخوري )

 

باورهای نادرست در خصوص نمک:

  • مصرف نمک دریا باعث کاهش فشارخون می شود.
  • نمک دریا و نمک صورتی برای کنترل فشارخون مناسب است.
  • نمک دریا باعث بهبود بیماری های قلبی و عروقی بوده و گزینه مناسبی برای طبخ غذا می‌باشد.
  • نمک کوه از نمک تصفیه شده ید دار بهتر است
  • نمک کوه و دریا و رودخانه باعث افزایش فشارخون نمی شود
  • نمکهای کارخانه ای باعث افزایش فشارخون وبیماری کلیوی می شود.
  • خوردن نمک یددار سبب ایجاد بیماری های تیروئید می شود (در گذشته نمک دریا مصرف می شد بیماری ها کمتر بود)
  • نمک دریا به درمان کم کاری تیروئید کمک می کند.
  • نمک دریا ، نمک صورتی یا بنفش مواد معدنی بالاتری نسبت به نمک های یددار دارد.

 

نویسنده : نوشین پاپی کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه

به پیج اینستاگرامی «شهروندالبرز» بپیوندید
instagram.com/shahrvand.alborz